Проста закуска із болгарського перцю. Нічого зайвого, а як смачно
18 Серпня, 2022
Ця проста закуска з молодого свіжого перцю з таким же простим соусом сподобалася мені ще в ті роки, коли ми були зовсім молодими і їздили на море великими веселими компаніями. Тоді ми знімали маленькі будиночки у приватників. І в одну з таких поїздок господиня нашого будиночка готувала нам щодня цілу гору цих перців нашвидкуруч. Як же це було смачно та ароматно.
Інгредієнти:
- Болгарський перець – 12 шт.
- Соняшникова олія – 30 мл (у моєму рецепті оливкова)
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Вершкове масло – 10 гр
Для соусу:
- Сметана – 300 гр
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 2 зубчики
- Соняшникова олія – 30 мл (у моєму рецепті оливкова)
- Сіль та перець за смаком
- Будь-які спеції за бажанням
Приготування:
- Болгарський перець вимити, обсушити, скласти у форму для запікання та наколоти шкірку вилкою у кількох місцях. Хвостики у перців залишити та чистити їх теж не потрібно.
- Полити перці олією і рясно посипати зверху сіллю. Я люблю оливкову олію, тому використовую її.
- Поставити в заздалегідь розігріту духовку і запікати на режимі “нижнє нагрівання” 45-50 хвилин при 190-200 градусах до підрум’янення, не перевертаючи.
- Поки перці запікаються, можна приготувати соус. У сметану додати дрібно нарізаний кріп, часник видавлений і олію. Посолити, поперчити за смаком і все перемішати.
- Готові гарячі перці відразу змастити вершковим маслом.
- Викласти перці на тарілку, посипати кропом і будь-якими спеціями на свій смак, і подавати з приготованим соусом. Їсти їх можна тримаючи за хвостик прямо руками та обов’язково саме з насінням. Беремо перчик за хвостик і макаємо у соус.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua