Проста закуска із болгарського перцю. Нічого зайвого, а як смачно

Ця проста закуска з молодого свіжого перцю з таким же простим соусом сподобалася мені ще в ті роки, коли ми були зовсім молодими і їздили на море великими веселими компаніями. Тоді ми знімали маленькі будиночки у приватників. І в одну з таких поїздок господиня нашого будиночка готувала нам щодня цілу гору цих перців нашвидкуруч. Як же це було смачно та ароматно.

Інгредієнти:

  • Болгарський перець – 12 шт.
  • Соняшникова олія – 30 мл (у моєму рецепті оливкова)
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Вершкове масло – 10 гр

Для соусу:

  • Сметана – 300 гр
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 2 зубчики
  • Соняшникова олія – 30 мл (у моєму рецепті оливкова)
  • Сіль та перець за смаком
  • Будь-які спеції за бажанням

Приготування:

  1. Болгарський перець вимити, обсушити, скласти у форму для запікання та наколоти шкірку вилкою у кількох місцях. Хвостики у перців залишити та чистити їх теж не потрібно.Проста закуска із болгарського перцю. Нічого зайвого, а як смачно
  2. Полити перці олією і рясно посипати зверху сіллю. Я люблю оливкову олію, тому використовую її.Проста закуска із болгарського перцю. Нічого зайвого, а як смачно
  3. Поставити в заздалегідь розігріту духовку і запікати на режимі “нижнє нагрівання” 45-50 хвилин при 190-200 градусах до підрум’янення, не перевертаючи.Проста закуска із болгарського перцю. Нічого зайвого, а як смачно
  4. Поки перці запікаються, можна приготувати соус. У сметану додати дрібно нарізаний кріп, часник видавлений і олію. Посолити, поперчити за смаком і все перемішати.Проста закуска із болгарського перцю. Нічого зайвого, а як смачно
  5. Готові гарячі перці відразу змастити вершковим маслом.Проста закуска із болгарського перцю. Нічого зайвого, а як смачно
  6. Викласти перці на тарілку, посипати кропом і будь-якими спеціями на свій смак, і подавати з приготованим соусом. Їсти їх можна тримаючи за хвостик прямо руками та обов’язково саме з насінням. Беремо перчик за хвостик і макаємо у соус. Проста закуска із болгарського перцю. Нічого зайвого, а як смачно

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: