Проста закуска з болгарського перцю. Нічого зайвого, але як смачно!
Запечений в духовці або на грилі солодкий перець – це ідеальна закуска для шашлику і будь-яких інших м’ясних страв. Подавайте з сметанним соусом.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- перець солодкий – 12 шт;
- олія соняшникова – 30 мл;
- сіль – 0.5 ч.л;
- масло вершкове – 10 г.
Для приготування соусу вам необхідно:
- сметана – 300 г;
- кріп, пучок;
- часник – 3 зубчики;
- олія соняшникова – 30 мл;
- сіль, перець, спеції.
Процес приготування
Перчик промиваємо, обсушуємо, наколюємо виделкою і укладаємо в форму для запікання. НЕ чистимо, не видаляємо плодоніжки і насіння – укладаємо цілими.
Змащуємо олією, посипаємо сіллю і запікаємо при 200 градусах близько 50 хвилин. Але дивіться по своїй духовці і станом перцю. Перець не чіпаємо і не перевертаємо.
Для соусу дрібно січемо часник і зелень, змішуємо зі сметаною, додаємо до смаку сіль і перець, інші спеції і ароматні трави, олію.
Виймаємо перець на тарілку і змащуємо його шматочком вершкового масла.
Порада: ви можете розтопити вершкове масло і за допомогою пензлика змастити перець.
Подаємо з соусом і різними стравами.
Порада: ви можете ще запекти в духовці і баклажани, цілі помідори, фаршировані морквою і цибулею або сиром із зеленню. Тоді у вас вийде овочеве асорті, дуже ароматне і корисне.