Прості фінські картопляні коржі
від Denzhyttya
14 Вересня, 2020
Фінська кухня доволі оригінальна. Всі рецепти зазвичай прості в приготуванні і при цьому виглядають дуже класно. Цей рецепт є зразковим прикладом і описом всієї суті фінських страв. Він простий, смачний і недорогий. Те що треба!
Інгредієнти:
- Відварна картопля 6шт.
- Борошно ~120 грам
- Яйце 1-2 шт.
- Оливкова олія (соняшникова теж підійде)
- Сіль, перець, спеції
Натираємо варену бульбу на тертці, розбиваємо туди яйця і додаємо борошно. Обов’язково посолити.
Далі все це перемішуємо. Коли в чаші мішати стане складно викидаємо все на стіл, присипаний борошном і продовжуємо місити. Вийде така тістова маса.
Тісто ділимо на 6 рівних кульок і кожну розкочуємо в плоский корж. Якомога більше протикаємо виделкою і змащуємо нашою ароматною олією. Викладаємо на деко і закидаємо в духовку. Ставимо 180-200 градусів. Печуться вони швидко, тому уважно за ними слідкуйте. Близько 10 хвилин на 1 партію.
Джерело:
mors.in.ua