Прості і смачні рецепти засолювання огірків на зиму. Спробуйте і не пошкодуєте!
Такі огірочки – дуже смачні! Відмінно підходять в якості закуски або для салатів.
Спосіб 1
Для приготування 1 банки (3 л) вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки – 1.5 кг;
- сіль – 3 ст.л;
- листя смородини, вишні, хрону, кріп;
- часник;
- перець горошком;
- лавровий лист.
Процес приготування:
Всі спеції і зелень беріть на свій смак. Огірки миємо і відрізаємо хвостики.
На дно банки укладаємо по 3 листки зелені, кропу. ( завжди додаю базилік)
Щільно укладаємо огірки, зверху укладаємо інші спеції, часник.
Засипаємо сіль в невелику кількість холодної води, добре розмішуємо до розчинення солі і заливаємо в банку.
Порада: воду брати чисту, покупну або джерельну, не з міського водопроводу.
Доливаємо чистої води щоб огірки повністю вкрилися водою.
Закриваємо огірки пластмасовою кришкою і ставимо в підвал на піддон – буде йти процес бродіння.
Порада: якщо немає підвалу, залишаємо на 3 доби в приміщенні. Потім зливаємо розсіл, доводимо до кипіння варимо 3 хвилини і заливаємо в банки, закручуємо кришками і залишаємо охолоджуватись. Перевертати і укутувати не потрібно.
Спосіб № 2
Інгредієнти:
- огірки ( з розрахунку на 3х літрову банку);
- сіль – 100 гр;
- 2ст. ложки давленого часнику;
- листя смородини , хрону, кріп;
- перець мелений – 1 ст.ложка;
- лавровий лист.
Спосіб приготування:
Огірки гарно миємо і відрізаємо хвостики. На дно банки кладемо зелень ( кріп, можна листочки щириці, листя хрону або його корінці) .Щільно укладаємо огірки. Додаємо 1 ст. ложку чорного меленого перцю, 2 столових ложки давленого часнику , 1 лавровий листочок . На 3 л банку огірків беремо 100 грамм солі, ( розмішуємо сіль з водою і заливаємо у банку з огірками), зверху вкриваємо листком хрону.Закриваємо капроновою кришкою і зразу можна відносити в погріб.