Прості і смачні рецепти засолювання огірків на зиму. Спробуйте і не пошкодуєте!

Прості і смачні рецепти засолювання огірків на зиму. Спробуйте і не пошкодуєте!

Такі  огірочки  –  дуже смачні! Відмінно підходять в якості закуски або  для салатів.

Спосіб 1

Для приготування 1 банки (3 л) вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки – 1.5 кг;
  • сіль – 3 ст.л;
  • листя смородини, вишні, хрону, кріп;
  • часник;
  • перець горошком;
  • лавровий лист.

Процес приготування:

Всі спеції і зелень беріть на свій смак. Огірки миємо і відрізаємо хвостики.

На дно банки укладаємо по 3 листки зелені, кропу. ( завжди додаю базилік)

Щільно укладаємо огірки, зверху укладаємо інші спеції, часник.

Засипаємо сіль в невелику кількість холодної води, добре розмішуємо до розчинення солі і заливаємо в банку.

Порада: воду брати чисту, покупну або джерельну, не з міського водопроводу.

Доливаємо чистої води щоб огірки повністю вкрилися водою.

Закриваємо огірки пластмасовою кришкою і ставимо в підвал на піддон – буде йти процес бродіння.

Порада: якщо немає підвалу, залишаємо на 3 доби в приміщенні. Потім зливаємо розсіл, доводимо до кипіння варимо 3 хвилини і заливаємо в банки, закручуємо кришками і залишаємо охолоджуватись. Перевертати і укутувати не потрібно.

Спосіб № 2

Інгредієнти:

  • огірки ( з розрахунку на 3х літрову банку);
  • сіль – 100 гр;
  • 2ст. ложки давленого часнику;
  • листя смородини , хрону, кріп;
  • перець мелений – 1 ст.ложка;
  • лавровий лист.

Спосіб приготування:

Огірки  гарно миємо і відрізаємо хвостики. На дно банки кладемо зелень ( кріп, можна листочки щириці, листя хрону або його корінці) .Щільно укладаємо огірки. Додаємо 1 ст. ложку чорного меленого перцю, 2 столових ложки давленого часнику , 1 лавровий листочок . На 3 л банку огірків беремо  100 грамм солі, ( розмішуємо  сіль з водою і заливаємо у  банку з огірками), зверху вкриваємо листком хрону.Закриваємо  капроновою  кришкою  і зразу можна відносити в погріб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: