Простий рецепт консервації болгарського перцю. Стоїть всю зиму без стерилізації, як свіжий

Один з найбільш вдалих рецептів – завдяки своїй простоті, мінімуму продуктів, перець виходить зі свіжим ароматом і смаком, а додавання меду, робить перець взагалі унікальним.

Продукти на 3 баночки по 0.5 л:

  • перець солодкий, 1 кг;
  • часник, 6 зубчиків;
  • мед, 3 ст.л;
  • вода, 750 мл;
  • олія соняшникова, 40 мл;
  • сіль, 1.5 ч.л;
  • перець горошком, 0.5 ч.л;
  • оцет 9%, 40 мл;
  • лавровий лист, 3 шт;
  • паприка солодка, 2/3 ч.д.

Приготування:

  1. Перець промиваємо, видаляємо все зайве і ріжемо смужками.
  2. Баночки стерилізуємо і укладаємо в них смужки перцю.
  3. Часник ріжемо часточками і укладаємо на перець.
  4. Заливаємо кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 5 хвилин.
  5. Зливаємо воду і заливаємо баночки знову кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
  6. Зливаємо воду, змішуємо з медом, сіллю, оцтом і олією, доводимо до кипіння, варимо пару хвилин, додаємо інші спеції, паримо ще пару хвилин і заливаємо маринад в баночки.
  7. Закручуємо кришки, перевертаємо баночки, вкутуємо і залишаємо остигати.
  8. Зберігаємо в підвалі або в коморі.Простий рецепт консервації болгарського перцю. Стоїть всю зиму без стерилізації, як свіжий

Я часто за цим рецептом роблю ще цілі консервовані перці, які взимку використовую для фарширування. Виходить дуже смачно і ароматно, всій родині подобається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: