Простий рецепт смачної маринованої скумбрії

Простий рецепт смачної маринованої скумбрії

Скумбрія маринована ідеально підійде до гарніру або в якості закуски. Замаринувати скумбрію вдома  це не тільки дешевше, але і смачніше.

СКЛАДОВІ:

  • Скумбрія свіжоморожена – 4 шт.
  • Сіль – 2 ст. л. з гіркою
  • Цукор – 2 ст. л. без гірки
  • Запашний перець горошком – 15 шт.
  • Чорний перець горошком – 15 шт.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Оцет 9% – 4 ст. л.
  • Вода – 1 л.

Приготування

  1. Підготувати маринад: в ківш з холодною водою додати сіль, цукор, запашний перець, чорний перець, коріандр і лавровий лист, довести до кипіння і прокип’ятити 5 хв.
  2. Зняти з вогню і повністю остудити. У холодний  маринад додати оцет.
  3. Рибу почистити, видалити нутрощі, плавники, голову і хвіст.
  4. Нарізати на  порційні шматочки.
  5. Скласти в ємність і залити холодним  маринадом.
  6. Накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 2 години, після чого прибрати в холодильник на добу.
  7. Малосольна риба готова. Зберігається в холодильнику 5 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: