Простий рецепт смачної маринованої скумбрії
від Denzhyttya
14 Липня, 2020
Скумбрія маринована ідеально підійде до гарніру або в якості закуски. Замаринувати скумбрію вдома це не тільки дешевше, але і смачніше.
СКЛАДОВІ:
- Скумбрія свіжоморожена – 4 шт.
- Сіль – 2 ст. л. з гіркою
- Цукор – 2 ст. л. без гірки
- Запашний перець горошком – 15 шт.
- Чорний перець горошком – 15 шт.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 6 шт.
- Оцет 9% – 4 ст. л.
- Вода – 1 л.
Приготування
- Підготувати маринад: в ківш з холодною водою додати сіль, цукор, запашний перець, чорний перець, коріандр і лавровий лист, довести до кипіння і прокип’ятити 5 хв.
- Зняти з вогню і повністю остудити. У холодний маринад додати оцет.
- Рибу почистити, видалити нутрощі, плавники, голову і хвіст.
- Нарізати на порційні шматочки.
- Скласти в ємність і залити холодним маринадом.
- Накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 2 години, після чого прибрати в холодильник на добу.
- Малосольна риба готова. Зберігається в холодильнику 5 днів.