Скумбрія по-корейськи швидкого приготування

Скумбрія в цибулі і спеціях маринується дуже швидко. Цей рецепт я вже вивчила напам’ять. А недавно дізналася, як готується скумбрія по-корейськи. Пряний гостро-солодкий соус складається з безлічі компонентів. Але кожен з них важливий. Ознайомтеся!

скумбрія по-корейськи

Інгредієнти:

  • скумбрія 1 шт.
  • сіль 2 ч. л.
  • рисовий оцет 2 ст. л.
  • морква 1 шт.
  • огірки 1 шт.
  • Зелена цибуля 30 г
  • часник 2 зуб.
  • імбир 10 г
  • соняшникова олія 50 мл
  • паприка 1 ч. л.
  • коріандр 1 ч. л.
  • чорний перець (мелений) 1 ч. л.ч
  • червоний перець мелений 0,5 ч. л.
  • кунжут 2 ст. л.

Приготування:

  1. Насамперед потрібно розібрати рибу. Свіжозаморожену скумбрію обробити, видаливши кістки і зняти шкіру. Філе наріжте шматочками по 2 см завтовшки.
  2. Складіть шматочки скумбрії в миску і замаринуйте. Для цього засипте їх 1 ч. л. солі і залийте рисовим оцтом. Замість рисового підійде і винний.скумбрія по-корейськи швидкого приготування
  3. Маринують рибу 30 хвилин. Потім злийте зайву рідину. Тепер підготуйте овочі та зелень. Моркву та огірок наріжте тонкими смужками. Таким же чином подрібніть зелену цибулю.
  4. Овочі з цибулею також засипте 1 ч. л. солі. Перемішайте. Через 30 хвилин вони пустять сік. Відіжміть їх. Далі приготуйте заправку. Імбир і часник дрібно наріжте або пропустіть через прес.
  5. Додайте вищевказані спеції та  кунжут. Залийте суміш  гарячою олією і перемішайте. Скумбрію перекладіть  в миску з овочами.скумбрія швидкого приготування
  6. Залийте овочі з рибою заправкою. Перемішайте інгредієнти. Щоб замаринувати скумбрію, достатньо 1 години. Але я вважаю за краще залишати її в заправці на ніч.

Маринована скумбрія по-корейськи в холодильнику може знаходитися 2-3 дня. Особисто я відразу складаю  рибку з овочами в банку або лоточок. Так її зручніше зберігати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: