Простіше-простого! Ніжне, пісочне печиво, що тане в роті, на сметані і з горіховою начинкою – це дуже смачно!

від Denzhyttya
10 Квітня, 2025

Ніжне, пісочне печиво, що тане в роті, на сметані і з начинкою з волоських горіхів. Це дуже смачно!
Рецепт печива з волоськими горіхами
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500 г борошна
- 250 г сметани 20%
- 1 ч. л. розпушувача
- Дрібка солі
- 180 г холодного вершкового масла
Для начинки:
- 150 г очищених волоських горіхів
- 150 г цукру
- 40 г вершкового масла
Приготування:
- У чаші змішати борошно, сіль, розпушувач
- До борошняної суміші додати маленькі шматочки вершкового масла і руками зробити масляно-борошняну крихту (зручно використовувати міксер з насадкою весло), але у мене на дачі добре все вийшло руками.
- В отриману суміш додати сметану та вимісити тісто. На початку здаватиметься, що сметани мало і тісто не вимішується, але все добре виміситься))
- Забираємо тісто в холодильник, на час приготування начинки.
- Волоські горіхи подрібнюємо в блендері, додаємо цукор і розтоплене вершкове масло, все добре перемішуємо.
- Тісто розкачуємо на силіконовому килимку (або між 2 листами пергаменту), товщиною приблизно 2 мм (можна ще тонше), воно збільшиться у розмірі і якщо зробити товсті, то буде не дуже, хоча теж смачно).
- Розрізаємо тісто на квадратики приблизно по 10 см, викладаємо начинку і вдавлюємо начинку в тісто. Згортаємо рулетик і злегка защипуємо краї, кладемо швом вниз і як би злегка придавлюємо, але не сильно, це рулетик а не коржик)) нам потрібно, щоб рулетик не розвернувся в духовці.
- Випікаємо 25 хвилин при 180 градусах.
- Посипаємо цукровою пудрою) Приємного чаювання! Буду вдячна за ❤️.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.