Просто нереально смачний торт з кремом пломбір
Інгредієнти:
Для коржів:
- 380 г борошна
- 250 г вершкового масла
- 200 г сметани
- 1 яйце
Для крему пломбір:
- 2 яйця
- 130 г цукру
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 2 ст.л. борошна
- 350 г сметани від 25%
- 250 г вершкового масла
Для прошарку:
- 200-300 г пюре або джему чорної смородини
Готуємо коржі
Перетерти масло з борошном, додати сметану з яйцем, замісити тісто. Прибираємо в холод на 30 хвилин. Ділимо тісто на 12-15 рівних частин, розкачуємо кожну частину , проколюємо виделкою і випікаємо при 190˚C до золотистого кольору.
Крем Пломбір
Яйця, цукор, ванільний екстракт, борошно і сметану відправляємо в миску і ставимо її на водяну баню. Уварюємо хвилин 7 до загустіння. Накриваємо харчовою плівкою і охолоджуємо. Збиваємо масло кімнатної температури і в нього по ложці додаємо охолоджений крем, продовжуючи збивати.
Збірка торта
Кожен корж змащуємо кремом і смородиновим пюре або джемом. Обертаємо харчовою плівкою, ставимо і в холод на всю ніч. Декоруємо торт крихтою, яку робимо з обрізків коржів.