Пиріг Невидимка з яблуками і грушами

Класичний французький пиріг «Невидимка», в якому максимальна кількість начинки і зовсім мало тіста, крім  того, тісто при випічці стає ніжним і ароматним ванільним кремом. Пиріг готується  дуже просто, всі інгредієнти доступні. Пиріг дуже соковитий і  ароматний! 🙂

Інгредієнти

  • Яблука і груші 800 г ( можно можна використовувати тільки яблука або тільки груші)
  • Молоко 100 г
  •  Вершкове  масло 30 г ( заздалегідь розтопити)
  • Борошно 70 г
  • Розпушувач 1 ч.л.
  • Яйця 2 шт
  • Цукор 50 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Сіль 1 дрібка

Штрейзель:( кондитерська крихта, яка служить прикрасою для верхньої частини виробу з тіста (посипають перед випічкою). Штрейзель може бути великим, як горох, і дрібним, як борошно)

  • Борошно 80 г
  • Цукор 30 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • М’яке вершкове масло 40 г
  • Соль 1 дрібка

Покроковий рецепт з фото

відеорецепт

1. Збити яйця з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі. Додати молоко, вершкове масло, борошно і розпушувач.

Пиріг Невидимка з яблуками і грушами фото до рецепту 1

2. Груші і яблука почистити від шкірки і серцевини. Нарізати дуже тонкими скибочками.

3. Форму змастити вершковим маслом, вистелити пергаментом. Можна брати круглу, квадратну або прямокутну форму. Розмір моєї форми 10 на 22 см.

4. Занурити скибочки в тісто, щоб кожна скибочка була вкрита тістом з усіх боків. Викласти яблука і груші в форму, вилити зверху тісто. Випікати 30 хвилин при температурі 180-190 градусів.

5. Для штрейзеля змішати борошно, цукор, ванільний цукор, сіль, розтерти в крихту.

6. Посипати пиріг цієї крихтою, випікати ще 20 хвилин.

Поділися рецептом з друзями!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: