Просто рис на гарнір ніколи не варю, готую тільки так: завжди впевнена у результаті

Багато господинь стикалися з такою ситуацією, коли рис, який готується на гарнір, перетворюється в кашу або не доварюється, а ще до того ж прилипає до каструлі!

Сьогодні я поділюся з вами своїм рецептом приготування рису .

Інгредієнти:

Кількість, звичайно ж, регулюється!

  • Рис – 1 склянка
  • Часник – 2 зубчики
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Спеції (прованські трави, паприка чорний перець) – за смаком
  • Вода

Приготування:

  1. Відразу скажу який рис потрібен для цієї страви! Найбільш ідеальним варіантом буде пропарений або довгозернистий, круглий рис все-таки краще використовувати для варіння каш.
  2. І як і будь-яку крупу насамперед промиваємо рис у воді, доки вона не стане прозорою. Довгозернистий рис відразу після промивання відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді, а пропарений рис залишаємо замоченим у воді буквально на 3-5 хвилин.Просто рис на гарнір ніколи не варю, готую тільки так: завжди впевнена у результаті
  3. Тепер беремо сковороду наливаємо олію, ставимо розігріватися. Тим часом очищаємо пару зубчиків часнику (цієї кількості часнику цілком достатньо, вам же не потрібно відлякувати вампірів) і нарізаємо їх пластинками. Після того як олія розігріється кладемо нарізаний часник і обсмажуємо до легкої рум’яності. Як тільки часник зарум’яниться прибираємо його з олії.Просто рис на гарнір ніколи не варю, готую тільки так: завжди впевнена у результаті
  4. Закладаємо в сковороду промитий рис, перемішуємо і на мінімальному вогні обсмажуємо його.Просто рис на гарнір ніколи не варю, готую тільки так: завжди впевнена у результаті
  5. Буквально 3-4 хвилини і рис вбере ароматну олію і почне золотитися.Просто рис на гарнір ніколи не варю, готую тільки так: завжди впевнена у результаті
  6. Тепер додаємо сіль та спеції.Просто рис на гарнір ніколи не варю, готую тільки так: завжди впевнена у результаті
  7. І вливаємо гарячу воду. Вода повинна лише трохи покрити поверхню рису. Тепер закриваємо сковороду кришкою та продовжуємо на мінімальному вогні доводити гарнір до готовності. І все!Просто рис на гарнір ніколи не варю, готую тільки так: завжди впевнена у результаті

Такий рис у мене завжди виходить ідеальним!Просто рис на гарнір ніколи не варю, готую тільки так: завжди впевнена у результаті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: