Просто та смачно: рецепти нових салатів на день народження
Коли у будинку наближається свято, що приготувати – перше питання, яке задає кожна господиня. Смачні салати на день народження неодмінна частина меню, але хочеться, щоб рецепти були нові, а не банальні.
Ми у Joy-pup вирішили полегшити завдання та підшукали рецепти нових салатів на день народження.
Салат «У захваті»
Для приготування салату знадобляться наступні продукти:
- печериці – 300 г;
- цибуля ріпчаста – 200 г;
- куряче філе – 500 г;
- корейська морква – 150 г;
- огірки свіжі – 150 г;
- зелень – 30 г;
- рослинна олія (для смаження) – 2 с. л.;
- сіль – 0.5 ч. л.;
- майонез – 200 г.
Рецепт приготування смачного салату (покроково):
- Відваріть курячу грудку до готовності, злегка присоліть та додайте лавровий лист. Часу піде приблизно 50 хвилин.
- Вимийте печериці та наріжте на пластини.
- Очистить та наріжте цибулю.
- Поставте сковороду без олії на вогонь. Покладіть гриби та дочекайтеся, коли вони пустять сік. Або злийте рідину або тушкуйте, поки не випарується. Потім влийте у гриби рослинну олію, додайте цибулю та смажте на великому вогні 5 хвилин. Посоліть, поперчіть, зменшить вогонь та смажте до готовності (хвилин 10). Не забувайте гриби помішувати.
- Перш ніж класти гриби у салат, дайте їм охолонути.
- Очистіть огірки від шкірки. Натріть дрібною соломкою, використовуючи терку для моркви по-корейськи.
- Відварену грудку наріжте кубиками.
- Зелень подрібніть.
- Салат викладайте шарами. На дні плоскої тарілки зробіть майонезну сітку
- Потім викладіть шар смажених печериць.
- Поверх грибів викладіть шар курки та змастіть майонезом.
- Далі, шар корейської моркви.
- Шар огірків й знову змастіть майонезом.
- Посипте зверху посіченою зеленню. Салат готовий.
Салат з кальмаром
Салатик не відрізняється вишуканістю, але на смак дуже симпатичний. Досить легкий й цілком доречний на святковому столі.
Інгредієнти:
- пекінська капуста – 300 г;
- болгарський перець – 1 шт.;
- куряче філе – 300 г;
- філе кальмарів – 3 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- кисло-солодке яблуко – 1 шт.;
- майонез або натуральний йогурт – 200 г;
- лимонний сік.
Як готувати:
- Якщо у вас філе або кільця кальмарів то вони, як правило, продаються вже очищені. Але якщо у вас неочищена тушка, то потрібно позбутися від тоненької шкірки. Для цього закип’ятіть у каструлі воду та занурте у неї тушку кальмара на 1-2 секунди. Плівка, яка покриває тушку, згорнеться та її буде легко видалити руками під струменем води. Потім розріжте навпіл та видаліть хітинову пластину.
- Щоб відварити кальмара, закип’ятіть воду, додайте до неї спеції, сіль, лавровий лист. Покладіть у киплячу воду м’ясо кальмара й варіть не більше 2 хвилин. Коли м’ясо повністю побілішає в окропі, воно вважається готовим.
- Відваріть куряче філе (40-50 хвилин).
- М’ясо кальмарів та перець наріжте соломкою. Куряче філе, помідори, яблука – кубиками. Яблука збризніть соком лимона.
- Наріжте пекінську капусту.
- Змішайте усі інгредієнти, заправте майонезом або натуральним йогуртом.
Салат з лососем та авокадо
Рецепти нових салатів на день народження дуже доречні. І гостей здивуєте й в процес готування внесете різноманітність. Цей вишуканий салат порадує кожного, хто спробує.
Для приготування салату знадобиться:
- слабосолоний лосось (або інша червона риба) – 200 г;
- рис –1/2 склянки;
- авокадо – 1 шт.;
- сир Філадельфія – 150 г;
- твердий сир – 100 г;
- сіль;
- мелений перець за смаком;
- лимонний сік – 2 ст. л.;
- кріп – кілька гілочок.
Як приготувати:
- Відваріть рис до готовності. Зробити це краще заздалегідь, щоб встиг охолонути.
- Авокадо розріжте на дві половинки, вийміть кісточку, очистити від шкірки та наріжте кубиками, збризніть соком лимона.
- Філе риби також поріжте кубиками.
- Зелень кропу промийте, обсушить паперовим рушником, видаліть стебла. Ніжні гілочки подрібніть.
- Натріть сир на тертці.
- Замість майонезу будемо використовувати сирний соус. Змішайте кріп з вершковим сиром, поперчіть та посоліть.
Салат можна розкласти порційно у креманки або в одне плоске блюдо.
Викладайте шари у такій послідовності: лосось, рис, авокадо, сирний соус, а зверху знову лосось. Завершіть натертим твердим сиром. Поставте в холодильник на 1-2 години, щоб салат просякнув.
Салат «Соняшник»
Хочеться, щоб рецепти салатів на день народження були смачні, нові й готувалися швидко. Для приготування цього салату потрібно мінімум часу на підготовку продуктів. Головне, зібрати та прикрасити. Салат не тільки виглядає ошатно, але й ситний та смачний.
Рецепт салату з фото покроково:
- копчена куряча грудка – 400-500 г;
- сир твердий – 200 г;
- яйця курячі – 5-6 шт.;
- печериці мариновані – 200 г;
- маслини (без кісточок) – 1 банка;
- чіпси – 120 г;
- майонез – 350 г.
Як приготувати салат:
- Відваріть яйця протягом 8 хвилин.
- Відокремте жовтки від білків. Білки натріть на тертці.
- Подрібніть філе на дрібні кубики.
- Натріть сир на тертці.
- Поріжте на кілька частин мариновані печериці.
- Маслини поріжте на 4 частини.
Збираємо салат:
Всі шари салату перемащуємо майонезом.
На дно великого плоского блюда викладіть половину тертого сиру. Зверху зробіть тоненьку сітку з майонезу.
Викладіть шар натертого курячого білка.
Викладіть шар грибів.
Поверх грибів покладіть сир, що залишився.
Викладіть оливки, імітуючи насіння соняшнику. Оливки можна розрізати на 4 частини або на 8. Але чим менше шматочки, тим довше доведеться прикрашати.
Чіпси викладіть як пелюстки соняшника. Спочатку один шар пелюсток, а потім між ними ще один шар пелюсток. Щоб чіпси не розм’якли, чекаючи гостей, краще ними прикрасити перед подачею.