Просто варю сир з цукром, додаю шоколад, відправляю в холодильник і отримую супер СМАЧНИЙ десерт
Просто варю сир з цукром, додаю шоколад, відправляю в холодильник і отримую супер смачний десерт (ділюся простим рецептом). Звертаю вашу увагу, що використовувати треба саме сир, а не сирний продукт, і краще той, який вже 1-2 дні полежав.
Інгредієнти:
- Сир – 500 гр.
- Цукор – 50-60 гр.,
- Сіль – щіпка
- Ванілін – за смаком і бажанням
- Сода – 1/2 ч. Ложки
- Вершкове масло – 50 гр.
- Шоколад чорний – 70-80 гр. або какао-порошок – 25-30 гр.
Приготування:
У миску до сиру додаю цукор, сіль, ванілін за смаком, соду і за допомогою блендера добре все збиваю в однорідну масу. Збиту сирну масу відправляю в сотейник з товстим дном і ставлю на плиту. Варю сир на невеликому вогні, весь час помішуючи, приблизно 5-7 хвилин.
Коли сир повністю розплавиться і сирна маса стане густою і однорідною, вогонь зменшую на мінімум. Додаю шоколад, який можна замінити на хороший темний какао-порошок, але мені більше подобається саме з шоколадом, перемішую і останнім додаю шматочок вершкового масла.
Залишаю десерт охолоджуватись при кімнатній температурі, а потім відправляю в холодильник приблизно на 1-2 години. Застиглий десерт виймаю з форми, нарізаю на шматочки і можна пригощатися!