Простий пиріг на кефірі: яблучна начинка перетворюється в бурштиновий мед
від Denzhyttya
28 Вересня, 2021
Десерт виходить дуже м’яким, просоченим і ароматним. Яблучна начинка перетворюється в бурштиновий мед, який відмінно поєднується з шоколадною помадкою зверху.
Інгредієнти:
- кефір і масло вершкове по 200 г
- борошно, 500 г
- жовтки, 3 шт
- ванілін
- сіль щіпка
- сода, 0.5 ч.л
Для приготування начинки необхідно :
- яблука, 900 г
- родзинки і горіхи по 100 г
- цукор 100 г
- кориця, 1 ч.л
- цедра 1 лимона
Для приготування глазурі необхідно :
- какао і цукор по 4 ст.л
- молоко, 100 мл
- масло вершкове, 30 г
Приготування:
- Розм’якшене вершкове масло ріжемо кубиками і змішуємо з просіяним борошном, перетворюємо в крихту.
- Вливаємо кефір кімнатної температури з содою, ваніліном до смаку і цукром, жовтки і вимішуємо.
- Тісто швидко збираємо в грудку.
Порада: жовтки можна замінити 2 яйцями, але не забувайте, що білок робить тісто жорстким. - Тісто накриваємо пакетом і відправляємо в холодильник на 40 хвилин.
- Очищуємо яблука від шкірки і тремо на тертці.
- Всипаємо корицю і лимонний сік, цедру, родзинки і горіхи за смаком.
- Всипаємо цукор перед тим, як викладати начинку на тісто.
- Тісто ділимо на 3 частини, кожну розгортаємо за розміром своєї форми на пергаменті.
- Викладаємо разом з папером на деко, робимо невеликі бортики і вкладаємо частину начинки.
- Накриваємо другим шаром тіста і кладемо залишок начинки.
- Закриваємо пиріг третім шаром тіста.
- Випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин до рум’яності.
- Для глазурі змішуємо всі продукти крім вершкового масла і варимо на невеликому вогні до густого стану. Знімаємо з плити і вводимо масло, вимішуємо до однорідності і охолоджуємо.
- Змащуємо глазур’ю пиріг і залишаємо застигати.
- Довго просочувати пиріг не потрібно – він вже вологий, просочений бурштиново-яблучною начинкою.
Щоб ласощі були ще оригінальніші, беріть кисло-солодкі сорти яблук, так буде відмінний баланс смаку.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua