Простий пиріг на кефірі: яблучна начинка перетворюється в бурштиновий мед

Десерт виходить дуже м’яким, просоченим і ароматним. Яблучна начинка перетворюється в бурштиновий мед, який відмінно поєднується з шоколадною помадкою зверху.

Інгредієнти:

  • кефір і масло вершкове по 200 г
  • борошно, 500 г
  • жовтки, 3 шт
  • ванілін
  • сіль щіпка
  • сода, 0.5 ч.л

Для приготування начинки необхідно :

  • яблука, 900 г
  • родзинки і горіхи по 100 г
  • цукор 100 г
  • кориця, 1 ч.л
  • цедра 1 лимона

Для приготування глазурі необхідно :

  • какао і цукор по 4 ст.л
  • молоко, 100 мл
  • масло вершкове, 30 г

Приготування:

  1. Розм’якшене вершкове масло ріжемо кубиками і змішуємо з просіяним борошном, перетворюємо в крихту.
  2. Вливаємо кефір кімнатної температури з содою, ваніліном до смаку і цукром, жовтки і вимішуємо.
  3. Тісто швидко збираємо в грудку.
    Порада: жовтки можна замінити 2 яйцями, але не забувайте, що білок робить тісто жорстким.
  4. Тісто накриваємо пакетом і відправляємо в холодильник на 40 хвилин.
  5. Очищуємо яблука від шкірки і тремо на тертці.
  6. Всипаємо корицю і лимонний сік, цедру, родзинки і горіхи за смаком.
  7. Всипаємо цукор перед тим, як викладати начинку на тісто.
  8. Тісто ділимо на 3 частини, кожну розгортаємо за розміром своєї форми на пергаменті.
  9. Викладаємо разом з папером на деко, робимо невеликі бортики і вкладаємо частину начинки.Простий пиріг на кефірі: яблучна начинка перетворюється в бурштиновий мед
  10. Накриваємо другим шаром тіста і кладемо залишок начинки.
  11. Закриваємо пиріг третім шаром тіста.
  12. Випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин до рум’яності.
  13. Для глазурі змішуємо всі продукти крім вершкового масла і варимо на невеликому вогні до густого стану. Знімаємо з плити і вводимо масло, вимішуємо до однорідності і охолоджуємо.
  14. Змащуємо глазур’ю пиріг і залишаємо застигати.Простий пиріг на кефірі: яблучна начинка перетворюється в бурштиновий мед
  15. Довго просочувати пиріг не потрібно – він вже вологий, просочений бурштиново-яблучною начинкою.Простий пиріг на кефірі: яблучна начинка перетворюється в бурштиновий мед

Щоб ласощі були ще оригінальніші, беріть кисло-солодкі сорти яблук, так буде відмінний баланс смаку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: