Заливний пиріг з куркою і грибами. Ділюся рецептом

Заливні пироги – найпростіша випічка. Її приготувати зможе навіть самий недосвідчений кулінар. Начинка може бути будь-яка. Ми пропонуємо спекти пиріг з куркою і грибами. Страва вийде ситна і відмінно підійде до вечері.

Інгредієнти:

Для тіста

  • 3 курячих яйця
  • 1 столова ложка цукру
  • пів чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 300 грам сметани
  • сіль, перець за смаком

Для начинки

  • 300 грам курячого філе
  • 200 грам печериць
  • 2 цибулини
  • сир за смаком

Приготування:

  1. Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками і кладемо на сковорідку. Обсмажуємо до золотистого кольору.
  2. Куряче філе нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до обсмаженої цибулі. Все перемішуємо і обсмажуємо 10 хвилин.
  3. Печериці нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до м’яса з цибулею. Все перемішуємо, солимо і перчимо на смак. Обсмажуємо все до готовності, а потім залишаємо охолоджуватися.
  4. Приготуємо тісто. У чашку вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і цукор. Все збиваємо вінчиком до однорідної маси. Потім додаємо сметану і ще раз перемішуємо.
  5. Потім додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто, воно виходить трохи густіше, ніж для оладок.
  6. Форму для запікання застеляємо пергаментним папером і виливаємо половину тіста. Зверху викладаємо начинку, за бажанням – сир і заливаємо рештою тіста.
  7. Отриману заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 40 хвилин і дістаємо. Готовий пиріг трохи охолоджуємо, а потім подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: