Простий пиріг з грушами
від Denzhyttya
1 Вересня, 2021
Простий у приготуванні, помірно солодкий і шалено соковитий, він полонить своїм медово-ванільним ароматом миттєво!
Для святкового застілля пиріг, звичайно, простакуватий, але для чаювання в колі сім’ї буде в самий раз. Шматочки груш, викладені поверх бісквітного тіста, віддають сік коржу, а самі стають схожими на м’який мармелад!
Інгредієнти:
- пшеничне борошно 200 г
- цукор 200 г
- вершкове масло 120 г
- яйце 5 штук.
- груша 2 шт.
- цукрова пудра за смаком
Приготування:
- Відокремлені від жовтків білки збийте міксером до густих піків. У процесі збивання додайте дві третини склянки цукру.
- З рештою кількості цукру збийте жовтки. Додайте порціями борошно, перемішайте. Після цього влийте розтоплене, але охолоджене масло.
- Додайте до жовткової маси збиті білки. Перемішайте лопаткою знизу вгору.
- Форму для випічки застеліть пергаментом, змастіть маслом, присипте борошном. Вилийте бісквітне тісто. Надішліть тісто в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хв.
- Груші вимийте, наріжте тонкими пластинками. Дістаньте корж з духовки, викладіть зверху внахлест скибочки груш. Посипте цукром, щоб вийшла карамельна скоринка. Випікайте ще 30 хв.
- Пиріг вийміть з форми і посипте цукровою пудрою.
Щоб смак пирога вийшов цікавіше, додайте в тісто трохи лимонної цедри. Груші при цьому полийте лимонним соком: при випіканні вони не потемніють і збережуть структуру. Приємного чаювання!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya