Простий рецепт сніданку з картоплі та манки
від Denzhyttya
3 Листопада, 2021
Я готую його не часто, тому що в мене дуже багато інших варіантів страв, якими звикла балувати сім’ю вранці.
Інгредієнти:
- картопля 400 г
- картопляний відвар 400 мл
- дріжджі 1 ст.л
- цукор 1 ст.л
- сіль 1 ч. л
- розпушувач 1 ч. л
- борошно 200 г
- манна крупа 200 г
- Зелена цибуля
Приготування:
- Влийте в каструльку воду і покладіть у неї картоплю. Відваріть до готовності.
- Картоплю перетворіть на пюре за допомогою товкача.
- Важливо! Не поспішайте виливати відвар, він нам знадобиться для приготування пюре.
- Вливайте відвар у пюре та перемішуйте віночком.
- Додайте до каструльки порцію сухих дріжджів і знову перемішайте віночком.
- Посоліть та додайте цукор.
- Перемішайте картопляну масу, щоб сухі продукти розчинилися в ній.
- Всипте манну крупу та знову перемішайте продукти до однорідного стану.
- Всипте борошно пшеничне і перемішайте. Якщо маса буде дуже густою, додайте воду.
- Додайте| трохи розпушувача в тісто і продовжуйте перемішувати.
- Наріжте дрібно зелень і додайте в тісто. Вона зробить коржики ще соковитішими і ароматнішими. Я рекомендую доповнити тісто зеленою цибулею.
- Останній раз перемішайте склад і на розігрітій сковороді з олією готуйте коржики на помірному вогні.
- Довго вимішувати тісто не потрібно – досягли потрібної консистенції і продовжуємо готувати сніданок!
- Обсмажуйте коржики з 2-х сторін до золотистого кольору та подавайте до столу теплими. Їх можна приготувати не лише на сніданок, а й вечерю.
Як ви помітити, вони готуються максимально просто, але результат – вражає. А ще можна урізноманітнити їх смак, якщо при приготуванні тіста додати порцію сиру, буквально грам 100.
Це дуже смачні коржики, які можна подавати навіть замість хліба до порції пісного супу, поливати їх сметаною або іншим соусом! Спробуйте їх і вони не залишать байдужими ні дітей, ні дорослих!
Джерело:
mandarynka.com.ua