Простий торт без випічки
Найсмачніший десерт спекотного літа – морозиво. Найсмачніше морозиво – улюблений із дитинства пломбір. Такий можна приготувати вдома: смак натуральних вершків, улюбленого згущеного молока і тоненька вафелька. Ну що може бути краще?
Не поспішайте відмовлятися від ідеї: це рецепт пломбірного торта без випічки. Так, у цю нестерпну спеку вам не потрібно буде включати духовку. Просто зваріть особливий крем і купіть упаковку вафельних коржів.
Інгредієнти:
- Сметана – 500 мл,
- яйце – 2 шт.,
- цукор – 150 г,
- ванільний цукор – 0,5 ч. л.,
- вершкове масло – 50 г,
- крохмал – 2 ст. л.,
- вафельні коржі – 10 шт.,
- білий шоколад – 100 г.
Приготування:
Для пломбірного крему для торта збийте яйця з цукром, крохмалем і ванільним цукром до однорідності.
Додайте в яєчно-цукрову масу сметану жирністю 20 % і знову збийте до однорідності.
Поставте ємність на середній вогонь. Коли маса прогріється, додайте вершкове масло і доведіть до кипіння, а потім проваріть 4 хв. Постійно помішуйте масу, щоб вона не підгорала. Як тільки вона загусне, зніміть із вогню.
Коли крем охолоне, змастіть ним коржі. Посипте тертим білим шоколадом.
Відправте пломбірний торт без випічки у холодильник на кілька годин.
Простий у приготуванні, але нереально апетитний пломбірний торт у домашніх умовах – відмінні ласощі. Настільки легкий, що після першого шматочка захочеться ще один, а потім ще. Що ж, іноді можна собі дозволити більше солодкого, ніж зазвичай.