Пряна шарлотка з яблуками

Пряна шарлотка з яблуками

Інгредієнти

  • 300 г борошна
  •  2 ч. ложки розпушувача
  • 1/3 ч. ложки соди
  • 1 ч. ложка з гіркою кориці
  • 1 ч. ложка кардамону
  • 0,5 ч. ложки солі
  • 180 г масла
  • 150 г цукру
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 2 яйця
  • 120 мл молока
  • 2 великих яблука
  • 5 ст. ложок коричневого цукру
  • сік половини лимона

Приготування

  1. Духовку розігріти до 180 градусів.
  2. Просіяне борошно перемішати з розпушувачем і содою, посолити. М’яке вершкове масло збити зі звичайним цукром і ваніліном. Не перестаючи збивати, по одному додати яйця. Борошно змішати з борошном, влити молоко і ще раз ретельно перемішати, але вже не міксером, а ложкою чи лопаткою.
  3. Яблука очистити від шкірки і серцевини і порізати тонкими кружальцями.
  4. На форму вистелити пергамент, змастити його маслом і посипати півтора столовими ложками коричневого цукру. Збризнути лимонним соком і знову посипати тією ж кількістю цукру. Половину тіста вилити в форму і акуратно викласти половину яблук.
  5. Залити іншою частиною тіста, а зверху викласти яблука, що лишилися.
  6. Зверху їх присипати коричневим цукром – 2-ма столовими ложками.
  7. Випікати 50-60 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: