Приголомшливий торт-рулет “Чорний ліс”
Сьогодні у мене для вас чудовий рецепт розкішного і дуже ефектного торта Чорний ліс. Погодьтеся, що виглядає він дуже незвично, святково і точно хочеться спробувати. А готується він просто і зовсім з простих продуктів.
В основі цього рулету легкий та повітряний шоколадний бісквіт, доповнює його такий самий ніжний крем на основі вершків та вершкового сиру. А родзинкою цього торта буде будь-яка ягідна начинка. Я рекомендую вишню, малину, полуницю чи чорну смородину.
Вони мають насичений смак і аромат і дуже поєднуються з шоколадним бісквітом та ганашем. Це бездоганний десерт для святкового столу. Легкий, яскравий, ніжний та незабутній! Від щирого серця рекомендую вам цей простий рецепт!
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт
- 5 яєць
- 120 гр пшеничного борошна в/с
- 30 гр какао гарної якості
- 140 гр цукру
- 10 гр ванільного цукру
- 1 ч.л розпушувача
- 2 стол.л соняшникової олії
Вишневе начинка
- 250 гр замороженої вишні без кісточки
- 20 гр цукру
- 1.5 ч.л кукурудзяного крохмалю
Крем
- 180 мл вершків 30 і більше % жирності
- 180 гр сирного вершкового сиру
- 10 гр ванільного цукру
- цукрова пудра за смаком (у мене 3 стол. л)
Крем ганаш
- 90 гр темного шоколаду
- 50 мл жирних вершків 30 і більше %
- 40 гр вершкового масла
Приготування:
- Спочатку приготувати начинку. До вишні додати цукор, а в крохмаль налити 2 стол.л води і перемішати.
- Поставити сотейник із вишнею на вогонь, щоб цукор розчинився. Далі відразу ввести крохмаль, перемішати і довести до кипіння, а потім проварити буквально 30 секунд.
- Начинку зняти з вогню та повністю остудити.
- Для бісквітного коржа яйця збити з цукром і ванільним цукром близько 7-10 хвилин до пишної повітряної маси.
- Далі просіяти в тісто борошно, какао та розпушувач.
- Акуратно перемішати лопаткою тісто зверху-вниз.
- В кінці влити олію, перемішати.
- Викласти тісто на лист застелений пергаментом і розрівняти.
- Випікати бісквіт у розігрітій духовці при 180С близько 10-12 хвилин. Головне його не пересушити. Випікається дуже швидко.
- Готовий корж не прилипає, м’який та пружинить.
- Зняти з нього пергамент, накрити рушником та остудити.
- За цей час приготувати крем. У миску налити холодні вершки, додати холодний вершковий сир, ванільний цукор і цукрову пудру за смаком. Все збити до міцного крему. На збивання у вас піде трохи більше 5 хвилин.
- Бісквіт викласти на плівку. Тонким шаром змастити кремом. На один край покласти ягоди. Додати решту крему.
- За допомогою плівки згорнути у рулет.
- І у такому вигляді прибрати рулет у холодильник на 2 години. Або можна покласти у морозилку на 30 хвилин.
- Для шоколадного ганаша масло має бути м’якої кімнатної температури.
- До вершків викласти нарізаний шоколад і нагріти разом на маленькому вогні до розплавлення шоколаду.
- Відразу додати масло і ретельно перемішати.
- Ганаш закрити плівкою та прибрати в холодильник на 30 хвилин.
- Далі його збити міксером буквально 1-2 хвилини, він стане повітряним та гладким.
- Охолоджений рулет змастити ганашем.
- Виделкою зробити смуги, які імітують кору дерева.
Кінці рулету обрізати. Шоколадний торт-рулет Чорний ліс готовий! Приємного чаювання!