Пригощаю гостей замість хліба. Оригінальний рецепт смачних і м’яких булочок
від Denzhyttya
25 Жовтня, 2021
Оригінальний рецепт смачних і м’яких булочок, які можна подавати в якості хліба.
Інгредієнти:
- борошно, 300 г
- манна крупа, 100 г
- сіль
- дріжджі сухі, 0.5 ч.л
- олія соняшникова, 1 ст.л
- вода, 300 мл
- морква й картопля по 2 шт
- цибуля, 1 шт
- часник сухий і імбир по 1 ч.л
- перець, спеції
- тунець консервований, 150 г
- масло вершкове, 100 г
- оливки, 100 г
- жовток, 1 шт
- кунжут
Приготування:
- Просіваємо борошно і змішуємо з манною крупою, сіллю і дріжджами. Вливаємо олію, перемішуємо.
- Вливаємо воду, перемішуємо до отримання м’якого і не липкого тіста. Накриваємо тісто і залишаємо в теплі на 1 годину.
- Обсмажуємо кубики цибулі, додаємо терту моркву, перемішуємо і всипаємо терту картоплю. Перемішуємо. Солимо і перчимо, додаємо ароматні трави і спеції, тушкуємо до готовності під кришкою 10 хвилин.
- За пару хвилин до закінчення, додаємо зелень, за бажанням часник. Охолоджуємо і додаємо різані зелені оливки.
- Тісто обминаємо і ділимо на порційні шматочки.
- Розкачуємо невеликі коржі, змащуємо розтопленим вершковим маслом, складаємо і розкачуємо. Вчиняємо так, як готують листкове тісто.
- Потім на кожен коржик кладемо начинку, защипуємо краї, підвертаємо і отримуємо круглі булочки.
- Викладаємо на деко, застелене пергаментом, змащуємо збитим жовтком і посипаємо кунжутом.
- Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 30 хвилин.
Булочки виходять дивовижно м’якими і смачними, ароматними. Начинку можна змінювати на свій смак.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки