Приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть всю зиму без холодильника
від Denzhyttya
23 Вересня, 2021
Привіт друзі! Сьогодні я готую ніжне смачне яблучне желе, яке можна зберігати всю зиму до наступного сезону. Я додала до яблук трохи малини, щоб отримати прекрасний рубіновий колір і тонкий аромат малини.
Інгредієнти:
- 1.2 кг яблук
- 1.2 кг вода
- 1.0 кг цукру
- 100-150- г малина або смородина за бажанням
- Цукор з розрахунку на 1 кг рідини – 800 г цукру
Приготування:
- Для приготування яблучного желе мені потрібно яблука.
- Якщо у вас є соковижималка або соковарка, все просто, робіть яблучний сік.
- Якщо ж ні, миємо й обсушуємо яблука і розрізаємо їх на 4 частини. Серединку видаляти не потрібно.
- Ставлю яблука на плиту, у мене тут 1200 грам. Доливаю 1 літр води. Включаю нагрів і доводжу до кипіння.
- Якщо ви хочете надати желе яскравий колір або додатковий смак можете додати інші ягоди.
- Наприклад: 100 г малини або смородини.
- Коли вода закипіла зменшити нагрів і тримати його між середнім і мінімальним ближче до мінімального.
- Залиште яблука хвилин на 40-50. У яблука можна додати паличку кориці.
- Нехай ваші яблука повільно готуються, в результаті всі яблука повинні стати м’якими.
- Поки зробіть пристрій для проціджування соку.
- Щоб желе було прозорим сік потрібно відстояти і процідити.
- Яблука можна залишити в марлі на дві години, вичавлювати і протирати не потрібно.
- Яблучний сік повернути назад в високу каструлю.
- Ставлю каструлю на плиту і включаю нагрів.
- Починаю засипати цукор, можна висипати відразу весь можна засипати частинами.
- На 1 літр рідини 800 г цукру.
- У вас повинен бути підготовлений посуд, тобто стерильні банки і кришки.
- Коли весь цукор розчинився, вилийте в каструлю 50 г лимонного соку.
- Коли сік закипів, відрегулюйте нагрів, зробіть так, щоб він не бризкав. Якщо з’являється піна – знімайте.
- Сік потрібно варити до 105 ° С градусів. Приблизний час – 30 хвилин.
- Готове желе я буду розливати в банки. Банки у мене стерильні і кришки теж.
- В результаті у мене вийшло чотири повні банки по 250 г і одна неповна.
Зберігається желе в темному прохолодному місці і прекрасно стоїть до наступного сезону.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua