Приправа для супу на зиму. Взимку шкодувала, що зробила мало
2 Липня, 2022
Сьогодні хочу поділитися рецептом натуральної заправки з кропу до супу на зиму із овочів. Така заправка взимку просто знахідка. Готується швидко і просто, без стерилізації, без оцту, зберігається в холодильнику або прохолодному місці до самої весни, навіть стоїть при кімнатній температурі.
Інгредієнти:
Вказую вагу очищених овочів.
- Морква – 1 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Цибуля – 1 кг
- Помідори – 1 кг
- Зелень кропу та петрушки – 1 кг
- Сіль – 1 кг
Приготування:
- Очищену моркву натираємо на великій тертці.
- Болгарський перець наріжемо кубиками.
- Зелень дрібно січемо, можна брати в рівних пропорціях, я віддаю перевагу кропу більшу частину.
- Стебла кропу, що залишилися, теж подрібнюємо в блендері.
- Ріпчасту цибулю поріжемо кубиками.
- Помідори подрібнюємо блендером, можна пропустити через м’ясорубку, як вам буде зручніше, переливаємо у відповідну миску, додаємо 1 кг солі (сіль має бути без добавок) і добре перемішуємо.
- У велику ємність відправляємо підготовлені овочі та подрібнені стебла кропу і перемішуємо.
- Вливаємо томатну масу із сіллю.
- Добре перемішуємо, заправка готова. Розкладаємо по стерилізованих банках та закриваємо кришками.
- Відправляємо на зберігання в холодильник чи прохолодне місце, з цієї кількості інгредієнтів виходить 5 л баночок.
Джерело:
zhyttia.com.ua