Пиріг на кефірі: дуже швидко, дуже просто, дуже смачно!

Цей рецепт пирога займе гідне місце у вашому повсякденному меню. Черговим він називається тому, що для нього не потрібно складних продуктів, багато часу і сил. Готується він елементарно, рідке тісто просто змішується, начинки варіюються – експериментуйте з задоволенням! Пишний, ніжний пиріг неможливо зіпсувати, навіть якщо з випічкою у вас раніше нічого не виходило.

Інгредієнти:

  • кефір – 1 ст
  • яйця – 1 шт
  • соняшникова олія – 1 ст л
  • розпушувач – 1 ч л
  • сіль і цукор – по 1 дрібка
  • борошно – 165 гр
  • кетчуп – 3 ст л
  • шинка – 110 гр
  • гриби (шампіньйони) – 3-4 шт
  • сир, приправи і зелень – за смаком

Приготування:

  1. У злегка підігрітий кефір додаємо олію і яйце, збовтуємо.
  2. Просіяне борошно з розпушувачем, в яке додали сіль і цукор, додаємо до кефірної маси. Місимо густе, тягуче тісто.
  3. Можна додати в тісто соду або дріжджі, але тоді кефір потрібно добре підігріти. Дріжджі спочатку розводяться в кефірі, потім процес не відрізняється.
  4. Змащуємо деко, посипаємо борошном, кладемо тісто і рівняємо.
  5. Промащуємо кетчупом (можна замінити томатною пастою).
  6. Ріжемо начинку, її можна замінити на іншу за смаком і розкладаємо рівномірним шаром поверх кетчупу. Відправляємо в розігріту духову шафу при 200 С на 10 хвилин.
  7. Натираємо сир, ріжемо зелень, з’єднуємо їх разом, вимішуємо.
  8. Виймаємо пиріг, присипаємо зеленню і сиром, можна додати будь-які спеції, трави. Відправляємо випікатися ще на 10 хвилин.
  9. Подаємо в гарячому або холодному вигляді на вечерю, обід або сніданок. Це відмінний варіант перекусу на роботі або обіду на свіжому повітрі.
  10. Можна використовувати будь-які види начинки, в тому числі і солодкі. Наприклад, часточки яблук, з’єднані з варенням з сливи або абрикоса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: