Пиріг “Снігові вершини”. Простий та дуже смачний
від Denzhyttya
4 Грудня, 2021
У пирозі класичне поєднання сиру, маку та пісочного тіста, він дуже смачний.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 250 г борошна
- 150 г вершкового масла
- 120 г цукру
- ванілін на кінчику ножа
- дрібка солі
Для сирної начинки:
- 360 г сиру домашнього будь-якої жирності
- 100 г цукру
- 2 середні яйця
- 30 г крохмалю
- сік та цедра половини лимона
Для макової начинки:
- 200 г маку
- 200 мл молока
- 100 г цукру
- 1 ст. ложка з гіркого борошна
Приготування:
- Борошно просіяти у глибоку миску. Додати цукор, солі та ванілін. Добре перемішати до однорідності. Дуже холодне масло нарізати і викласти в борошняну суміш. Все швидко перетерти у крихту. Накрити миску з крихтою та прибрати в холодильник.
- Для приготування макової начинки промити мак, якщо потрібно. Відправити мак у каструльку. Всипати цукор, влити молоко. Все перемішати та поставити каструльку на плиту. Варити на середньому вогні приблизно 15 хвилин при помішуванні. Молоко має повністю випаруватись.
- Після цього додати борошно і перемішати. Борошно збере залишки вологи. Макова начинка готова. Перекласти її в миску і дати охолонути. Начинка виходить досить густою.
- Для приготування начинки сирної в миску викласти сир, цукор, розбити яйця. Зняти цедру з половини лимона та видавити сік половини лимона. За допомогою занурювального блендера розбити суміш в однорідну масу. Потім додати крохмаль і перемішати лопаткою. Сирна начинка готова.
- Приготувати форму для випікання. У мене роз’ємна форма для торта діаметром 24 см. Застелити дно форми папером для випічки, промащену маслом.
- Викласти у форму 2/3 частини крихти. Розрівняти та злегка ущільнити. Зробити невеликі борти заввишки приблизно 1,5 см.
- Викласти макову начинку. Можна викласти її рівним шаром, але я викладаю нерівномірно пагорбами. Пиріг виходить цікавішим на розрізі. На макову начинку викласти сирну начинку та розрівняти. Присипати крихтою, що залишилася.
- Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Відправити форму з пирогом у духовку на середину. Нагрів верх – них. Час випічки приблизно 35-40 хвилин.
- Форму з пирогом викласти на решітку та дати охолонути. Потім зняти форму та прибрати папір. Пиріг викласти на тарілку. Перед подачею пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Джерело:
mandarynka.com.ua