Пиріг ураган! Всього 2 яблука і заварний крем – пальчики оближеш
від Denzhyttya
3 Серпня, 2021
Цей неймовірно смачний яблучний пиріг із заварним кремом готується дуже просто і швидко. Достатньо всього лише зварити крем за 5 хвилин, замішати просте тісто, об’єднати з яблуками і кремом, випекти, і все готово! Не тільки красивий, але і дуже апетитний пиріг точно сподобається всім!
Інгредієнти для крему:
- 1 яйце
- 50 г цукру (2 ст. л.)
- 15 г кукурудзяного крохмалю (5 ч. л.)
- 250 мл молока (1 повний гранований стакан)
- 1 ч. л. ванільного екстракту або 0,5 пакетика ваніліну
Інгредієнти для тіста:
- 2 яйця
- 100 г цукру (1/2 гранчастого стакана)
- дрібка солі
- 100 мл молока (0,5 гранчастого стакана)
- 200 г борошна (1 гранований стакан + 4 ч. л. З гіркою)
- 13 г розпушувача (1 ст. Л. + 1 ч. Л.)
- 1 ч. л. ванільного екстракту або 0,5 пакетика ваніліну
- 2 яблука
- цукрова пудра – за бажанням
Приготування:
- Спочатку зваримо крем, щоб він встиг трохи охолонути. Яйця змішаємо з цукром і крохмалем. Вливаємо молоко і поставимо на плиту на середній вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо ще пару хвилин, щоб суміш загусла. Всипаємо ванілін / вливаємо ванільний екстракт. Відставляємо крем в сторону.
- Яблука очищаємо від шкірки, нарізаємо на невеликі тонкі часточки. Злегка збризніть яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли.
- Готуємо швидке тісто. Яйце збиваємо з цукром і дрібкою солі міксером близько 7-8 хвилин, щоб маса побіліла і стала пишною. Вливаємо молоко, перемішуємо. Всипаємо борошно з розпушувачем і ваніліном / ванільним екстрактом. Збиваємо тісто пару хвилин. Перекладаємо яблука в тісто, перемішуємо.
- На деко, застелене пекарним папером і змащений олією, перекладаємо тісто з яблуками.
- Заварний крем відсаджуємо в кондитерський мішок або простий пакет з відрізаним куточком. По спіралі видавлюємо весь крем. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на півгодини. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
- Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою для прикраси.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua