Пиріг з тертого тіста

Зараз практично в будь-якому кафе можна знайти шматочок ніжного чізкейку. Цей американський десерт чудово прижився у нас і завоював народну любов! Але що якщо ми запропонуємо приготувати щось ще  смачніше? Ще  ніжніше? наприклад, пиріг з тертого тіста з прошарком з найніжнішого крему.

Терті пироги багато хто пам’ятає з дитинства. Та й зараз вони досить популярні! Однак їм часто не вистачає легкості. Якщо додати цього десерту трохи м’якості і крему, ви отримаєте щось зовсім нове. Така випічка нагадує повноцінний торт. Тільки вам не доведеться довго возитися з коржами.

пиріг з тертого тіста

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно 220 г
  • Вершкове масло 120 г
  • яйце 3 шт.
  • сметана 630 г
  • Цукрова пудра 50 г
  • сіль за смаком
  • розпушувач 5 г
  • ванілін за смаком
  • цукор 140 г
  • крохмаль 40 г
  • вишня 150 г

Приготування

  1. Розм’якшене вершкове масло змішайте з цукровою пудрою і сіллю. Потім відокремте білки від жовтків, додайте до масла жовтки і сметану.як приготувати пиріг з тертого тіста
  2. Просійте борошно з розпушувачем і додайте до суміші. Замісити тісто виделкою або лопаткою, воно повинно вийти дуже м’яким.тертий пиріг рецепт
  3. Розділіть масу на дві частини (одну більшу, іншу меншу), укутайте в плівку і залиште в морозилці на 30 хвилин. Потім натріть той шматок, який більший, в форму для запікання.  Акуратно розподіліть тісто  виделкою.
    тертий пиріг з кремом
  4. Випікайте основу в духовці 15 хвилин при 200 градусах.рецепт пирога з ягодами
  5. Приготуйте крем: змішайте сметану з половиною цукру і крохмалем. Білки збийте з цукром, що залишився до стійких піків і змішайте зі сметаною. Вилийте крем на перший корж.
    як приготувати пиріг з ягодами
  6. Зверху викладіть ягоди і натріть  тісто , яке залишилось , поверх.пиріг з ягодами і кремом
  7. Випікайте пиріг ще 50 хвилин при 160 градусах, після чого дістаньте, накрийте і дочекайтеся поки охолоне. Готово!рецепт тертого пирога

Ягоди можна не шкодувати, але якщо їх зовсім немає, використовуйте варення. Полуниця, чорниця, лохина – все буде виглядати вдало. Цьому пишному десерту потрібна легка кислинка, без неї велика кількість крему буде занадто нудотний. Сподіваємося, ви збережете цей рецепт і обов’язково спробуєте. Як  це смачно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: