Пиріжки, як пух.
від Denzhyttya
1 Лютого, 2022
Інгредієнти:
- відвар картопляний, 400 мл
- сіль
- яйце, 1 шт
- олія соняшникова, 50 мл
- дріжджі свіжі, 10 г чи сухі, 5 г
- борошно, 600 г
- картопляне пюре, 800 г
- цибуля обсмажена, 1 шт
Приготування:
- Картопляне пюре робимо зі шматочком вершкового масла та зеленню, обсмаженою цибулею. Відставляємо охолоджуватися.
- У теплий картопляний відвар вбиваємо яйце, солимо, всипаємо дріжджі.
- Борошно вводимо частинами та вимішуємо тісто. Дивіться по консистенції своєї маси, головне, не пересипати борошно, щоб тісто не стало занадто тугим і забитим.
- Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Тісто обминаємо та формуємо пиріжки з начинкою.
- Обсмажуємо їх у олії з двох сторін до рум’яності на невеликому вогні.
Пиріжки на картопляному відварі виходять пишними, м’якими та дуже довго залишаються свіжими. Для начинки ви можете брати будь-які продукти, наприклад, смачно виходить із грибами та картоплею, печінковим паштетом, м’ясним фаршем тощо.
Джерело:
mandarynka.com.ua