Пиріжки з капустою: як зробити тісто як пух
від Denzhyttya
8 Серпня, 2021
Сьогодні, дорогі мої, хочу поділитися найсмачнішим і простим рецептом пиріжків з капустяною начинкою. Тісто універсальне, воно підійде для великих пирогів і маленьких, так і начинку можна зробити будь-яку. Якщо будете пекти з солодкою начинкою, то додайте в тісто 3-4 ст.л. цукру.
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно – 550 г
- Молоко – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі – 8-10 г
- Вершкове масло – 100 г
- Цукор – 1 ст.л.
- Сіль – 1/2 ч.л.
Начинка:
- Капуста – 1 качан
- Яйця – 3 шт.
- Вершкове масло і соняшникова олія для смаження
- Сіль за смаком
Приготування:
- Отже, візьміть велику миску і влийте в неї трохи теплого молока.
- Всипте дріжджі і перемішайте. Відразу влийте розтоплене вершкове масло (тільки не гаряче).
- Вбийте яйце і перемішайте віночком. Додайте сіль і цукор. Всипте частинами борошно.
- Замісити тісто руками. Збризніть миску і тісто соняшниковою олією.
- Затягніть плівкою і поставте в тепле місце хвилин на 40.
ПОРАДА! Всипати борошно частинами, можливо буде потрібно трохи більше або менше борошна.
- Як тільки тісто піднялося, обімніть його руками і залиште хвилин на 20.
- Капусту наріжте, викладіть в сковорідку, влийте 70-100 мл води, прикрийте кришкою і тушкуйте до випаровування рідини.
- Як тільки капуста розм’якла, а рідина випарувалася, додайте соняшникову олію і вершкове масло 1:1.
- Обсмажте до рум’яності на середньому вогні, посоліть.
- Додайте нарізані варені яйця.
- Перемішайте і остудіть.
- Тісто розділіть на порції. У мене вийшло 25 штук.
- Розкатайте заготовку з тіста. Викладіть начинку і защипніть краї.
- Деко застеліть пергаментом і викладіть пиріжки швом вниз.
- Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте до рум’яності.
- Час випікання залежить від духовки, мені треба було 25 хвилин.
- Гарячі пиріжки змастіть вершковим маслом, накрийте рушником і залиште до повного охолодження.
Пиріжки шалено смачні вийшли, рекомендую.
Джерело:
mandarynka.com.ua