Пиріжки з картоплею та фаршем. Швидке тісто без дріжджів
2 Жовтня, 2022
Звичайно це не вечеря, але так захотілося: тісто приготувала на кефірі і без дріжджів, вийшли дуже повітряні пиріжки з картоплею і фаршем.
Інгредієнти:
- кефір – 350 мл (кімнатної температури)
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 1 ч. л.
- яйце – 1 шт
- борошно – 500 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- олія соняшникова – 50 мл
Начинка:
- фарш – 500 г
- цибуля – 2-3 шт
- сіль, перець за смаком
- картопля (варена) – 200 г
Приготування:
- У глибоку миску виливаємо кефір кімнатної температури, всипаємо цукор, сіль, вливаємо одне яйце, перемішати віночком до однорідного стану.
- Частками через сито просіюємо борошно з розпушувачем на кілька етапів і замішуємо м’яке тісто. В самому кінці вливаємо олію і добре вимішуємо тісто.
- Тісто накриваємо харчовою плівкою і даємо відстоятись 10-15 хвилин.
- Приготуємо начинку, на розігріту сковорідку з олією ,( мені подобається готувати на вершковому маслі) висипаємо подрібнену цибулю, злегка підсмажуємо до золотистого кольору. Викладаємо фарш, на свій смак всипаємо сіль, чорний перець, перемішати і готувати до готовності.
- Підготовлену начинку пересипаємо в глибоку миску, додаємо варену картоплю, перемішаємо до однорідного стану.
- Тісто ділимо на 14 рівних частин, з кожної частини скачати колобок.
- Стіл присипаємо борошном, викладаємо шматочок і розкачуємо в невелике коло, у центр викладаємо підготовлену начинку та защипуємо краї у вигляді трикутника.
- Відправляємо підготовлені пиріжки в розігріту олію і смажимо з двох сторін золотистого кольору.
Перекладаємо пиріжки на тарілку і подаємо до чаю.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua