Пиріжки з м’ясною начинкою на святковий стіл
від Denzhyttya
2 Листопада, 2021
Такі пиріжки з м’ясною начинкою завжди готуємо на святковий стіл. Виходять м’які та ароматні, дуже пишні невеликі, вони відразу розлітаються зі столу. Начинку міняйте на свій смак.
Інгредієнти:
- окріп та молоко по 250 мл
- цукор, 1 ст
- сіль, 1.5 ч. л
- дріжджі живі, 25 г або сухі, 8 г
- масло вершкове розтоплене, 100 г
- борошно, близько 700 г
Для приготування начинки необхідно:
- фарш яловичий або інший, 500 г
- цибуля, 2 шт
- рис, 6 ст
- олія соняшникова та вершкове масло, по 40 г
- сіль перець
Приготування:
- Окріп змішуємо з третиною від загальної кількості просіяного борошна, перемішуємо до однорідності. Остуджуємо.
- У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі, сіль.
- Змішуємо обидві рідкі частини до однорідності і всипаємо частинами борошно, вливаємо вершкове масло.
- Замішуємо м’яке тісто, тільки не пересипаємо борошно, щоб не забити масу і не зробити її тугою.
- Накриваємо та залишаємо на 1 годину в теплому місці.
- Розтоплюємо вершкове масло в олії і обсмажуємо цибулю .
- Додаємо фарш, солимо і обсмажуємо. В кінці перчимо і додаємо спеції за смаком та зелень за бажанням. Охолоджуємо.
- Відварюємо рис у підсоленій воді, охолоджуємо та змішуємо з фаршем. Начинка готова.
- Формуємо пиріжки з начинкою і обсмажуємо в розпеченій олії на сковороді.
Пиріжки дуже пишні, ароматні, апетитні та ситні, відмінний додаток до основних страв та закуска, перекус.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua