Пиріжки з яблуками: м’які і ніжні, як мамині ручки. Заварне тісто довго не черствіє
від Denzhyttya
9 Вересня, 2021
Пиріжки виходять настільки м’якими і повітряними, що просто неможливо відірватися. Заварне тісто довго не черствіє, не кришиться, прекрасно поєднується з різними начинками.
Інгредієнти:
- борошно, 35 г
- вода, 175 г
Для тіста:
- близько 570 г
- дріжджі свіжі, 21 г або сухі, 7 г
- сіль дрібка
- молоко, 90 мл
- яйця, 2 шт
- масло вершкове, 90 г
- цукор, 100 г
Для приготування начинки візьміть:
- яблука, 1.3 кг
- цукор, 4 ст.л
- масло вершкове, 1 ст.л
- кориця
Приготування:
- Змішуємо воду з борошном і вимішуємо до однорідності. Варимо до густоти і відразу знімаємо в плити.
- Остуджуємо і періодично вимішуємо.
- У тепле молоко всипаємо дріжджі, перемішуємо.
- Яйця змішуємо з сіллю і цукром, перемішуємо.
- Змішуємо з дріжджами і заварною основою.
- Всипаємо просіяне борошно частинами і вимішуємо м’яке, не липке тісто.
- Порада: кількість борошна регулюйте самі, щоб не забити масу.
- Вмішуємо розм’якшене вершкове масло.
- Тісто накриваємо і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
- Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо шматочками, змішуємо з цукром і корицею, тушкуємо до м’якості на невеликому вогні, щоб випарувалася волога.
- Охолоджуємо начинку.
- Формуємо пиріжки, викладаємо на деко і накриваємо, залишаємо на 10 хвилин.
- Змащуємо пиріжки збитим яйцем з молоком.
- Випікаємо при 220 градусах близько 15 – 20 хвилин до рум’яності, дивіться по своїй духовці.
Пиріжки виходять м’якими, пишними, начинка просто бурштинова і тане в роті.
Джерело:
mandarynka.com.ua