Пишні булочки на кефірі – повітряні і ніжні
від Denzhyttya
11 Жовтня, 2021
Вибирайте свій варіант: чи то солодкий, то чи нейтральний. Готуючи несолодкі булочки, не кладіть в тісто цукрового піску, цукрової пудри і ванілі.
Інгредієнти:
- Борошно – 330 гр
- Вершкове масло – 70 гр
- Кефір – 100 мілілітрів
- Ванілін – не більше, ніж на кінчику ножа
- Один жовток (на змазування)
- Цукор 30 гр. – для тіста і 18 гр. – на посипання
- Розпушувач – 6 гр
- Пудра (цукрова) – 8 гр
- Сіль – 3 гр
Приготування:
- У вигляді невеликих шматочків наріжте масло, розтопіть його в мікрохвильовій печі (або влаштувавши водяну баню). Додайте сіль і цукор.
- Влийте 100 мл кефіру (кімнатної температури). Насипте розпушувача, додайте борошно. Замісіть тісто м’яким, ніжним, злегка липким.
- У вигляді невеликих шматочків наріжте масло (вершкове.), Розтопіть його в мікрохвильові-печі (або влаштувавши водяну баню). Додайте сіль і цукор.
- Влийте 100 мл кефіру (кімнатної температури). Насипте розпушувач. Введіть борошно. Замісіть тісто м’яким, ніжним, злегка липким.
- Розділіть всю масу на 6 шматків, заокругліть кожен. Дошку треба присипати невеликою кількістю борошна. Кожну частинку тіста розкачати у вигляді овального коржа (довжина приблизно 15 сантиметрів).
- Візьміть спеціальний ніж і зробіть такі ж надрізи, які бачите на знімку.
- Потім треба трішки цукру насипати на цей корж.
- Надайте йому вид джгута.
- Тепер з’єднайте разом кінчики джгута. Таким же чином сформуйте інші булочки.
- Змастіть кожну жовтком і покладіть на дно деко (він заздалегідь застелений спеціальним папером). Час випікання булочок – не більше 25-ти хвилин. Температура в печі – 200 град.
- Дайте готовим булочок охолонути.
- Перенесіть всі на велику, красиву тарілку і зверху насипте цукрову пудру. Гарним доповненням може служити чай – чорний, зелений. Або молоко (холодне).
Їжте солодкі, повітряні булочки з задоволенням!
Джерело:
mandarynka.com.ua