Пишні булочки . Приготування цікавим способом
від Denzhyttya
19 Січня, 2022
Пишні, дуже повітряні та м’які булочки, які я готую не зовсім звичайним способом. Перш ніж відправити в духовку, булочки варимо в окропі.
Інгредієнти:
- молоко, 260 мл
- яйця, 2 шт
- сіль дрібку
- олія, 20 г
- борошно, 450 г
- дріжджі сухі, 7 г
- цукор 3 ст.л
- мак для обсипання
Для окропу потрібно:
- вода, 2 л
- цукор, 3 ст. л
- ванілін за смаком
- сода, 1 ч. л
Приготування:
- Тепле молоко змішуємо з яйцями, дрібкою солі, цукром, дріжджами і розм’якшеним вершковим маслом. Перемішуємо масу віночком.
- Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке тісто.
- Накриваємо ємність із тістом і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
- Обминаємо тісто та ділимо порційними шматочками.
- Формують з кожного шматочка колобка, потім пальцями робимо дірочку всередині і розтягуємо, щоб отримати класичну форму пончика.
- Кип’ятимо воду з усіма інгредієнтами.
- Кидаємо по кілька штук пончиків у кип’яток на 15 секунд і виймаємо.
- Деко змащуємо олією, викладаємо пончики, посипаємо маком.
- Випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин, поки пончики не стануть рум’яними .
Подаю здобу з варенням, медом, шоколадною пастою та іншими солодкими добавками. Хоча й самі по собі, пончики дуже смачні та пишні, м’які.
Джерело:
mandarynka.com.ua