Пишні оладки на кефірі з начинкою: готую на сніданок чи на десерт, все дуже просто і швидко
від Denzhyttya
19 Листопада, 2022
Пропоную Вам приготувати пишні оладки з начинкою. Такі оладки відмінно підійдуть для сніданку, тому що вони просто і швидко готуються, і не потребують наявності якихось особливих інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Борошно 160-180 г (мені знадобилося 170 г)
- Кефір 250 мл.
- яйця 1 шт.
- Сіль 0,5 ч. ложки
- Цукор 1 ст. ложка
- Сода 1 ч. ложка без гірки
- Ванілін ¼ ч. ложки
- Згущене молоко 3-4 ст. ложки
Приготування:
- У глибокій мисці з’єднуємо одне яйце, пів чайної ложки солі, 1 столову ложку цукру та чверть чайної ложки ваніліну. Ванілін можна замінити на ванільний цукор.
- Все трохи збиваємо за допомогою вінчика.
- Додаємо кефір та перемішуємо. У мене кефір жирністю 2,5%.
- Всипаємо борошно, що просіюємо, і збиваємо тісто за допомогою вінчика, до однорідності. Можете скористатися міксером, я збиваю вручну. Борошна може знадобитися від 160 до 180 г, мені було досить 170 грам.
- Тісто для оладок повинно вийти середньої густоти, воно не повинно бути дуже густим, але в той же час не повинно бути занадто рідким.
- Останнім інгредієнтом додаємо соду і знову тісто добре перемішуємо, сода повинна вступити в реакцію з кефіром.
- Після додавання соди тісто стане трохи пузиритися.
- Густоту тіста завжди регулюйте до додавання соди. Після того як додайте соду, не варто більше додавати борошно, оскільки це може негативно вплинути на пишність оладок.
- Після додавання соди, тісто стане трохи рідкішим.
- Для начинки нам знадобиться варене згущене молоко.
- На добре розігріту сковороду викладаємо по столовій ложці тіста, зверху на тісто кладемо згущене молоко і зверху на згущене молоко викладаємо ще трохи тіста, воно повинно повністю прикрити згущене молоко. Згущене молоко можна замінити густим повидлом, шматочками шоколаду або нутеллою, вийде теж дуже смачно.
- Сковороду я ні чим не змащую.
- Смажимо оладки на середньому вогні, до готовності, приблизно по 1,5 хвилини з кожного боку.
Сковороду я не накриваю кришкою, але за бажанням можете накрити.
Готові оладки знімаємо зі сковороди та подаємо до столу.
Оладки на кефірі виходять дуже м’які та пишні, з рум’яною скоринкою, їх із задоволенням їдять і діти та дорослі. Оладки можна приготувати не тільки на сніданок, а й просто до чаю, або несподіваного приходу гостей.
Ось так оладки виглядають у розрізі.
Джерело:
plyashka.com