Рецепт ароматного пирога із яблуками
від Denzhyttya
23 Листопада, 2021
У цьому пирозі дуже багато ароматної, бурштинової, яблучної начинки, яка робить пиріг вологим та ніжним. Начинку можна зробити і сирною.
Інгредієнти:
- борошно, 300 г
- розпушувач, 10 г
- цукор, 50 г
- вершкове масло, 180 г
- сир домашній, 500 г
- цукор, 100 г
- ванілін до смаку
- яйце, 1 шт
- яблука, 3 шт
- кориця за смаком та бажанням
Приготування:
- Просіюємо борошно і змішуємо з цукром, розпушувачем і шматочками охолодженого вершкового масла. Перетираємо масу в крихту.
- Сир змішуємо з яйцем, цукром та ваніліном, перебиваємо все занурювальним блендером.
- Яблука очищаємо від шкірки та натираємо на великій тертці, змішуємо з цукром та корицею.
- Форму застеляємо пергаментом і висипаємо шар тіста, кладемо шар сиру, потім шар яблук, шар крихти, сир, яблука і далі чергуємо. Останній шар – крихта.
- Випікаємо при 170 градусах близько 1 години, щоб пиріг став добре рум’яним.
- Охолоджуємо у формі, прибираємо її та подаємо до столу.
Пиріг на вигляд в розрізі більше нагадує торт з коржами і різними начинками. Виходить дуже ніжним.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки