Рецепт горішків із вареним згущеним молоком “Родом із дитинства”
від Denzhyttya
3 Січня, 2023
Улюблені горішки дитинства, які мама готувала завжди на Великі свята і ми їх дуже полюбляли. Зараз нічого не змінилось, я і надалі ці горішки просто обожнюю. Пропоную і Вам зберегти та приготувати цю смакоту!
За цим рецептом горішки виходять дуже смачні та хрумкі (не тверді!), і такими залишаються наступними днями. А якщо ще зварити згущене молоко вдома, то буде неймовірна смакота.
А хто хоче печиво м’яке, то раджу змішати варене згущене молоко з вершковим маслом, приблизно на 1 банку згущеного молока 100 або 150 грам масла. Смак це не зіпсує, а горішки просочаться за кілька годин. І також випікати їх слід до блідо золотистого кольору (не коричневого!) І так, рецепт приступимо до рецепту приготування.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 200 грам
- Яйце – 2 шт
- Цукор – 150 грам
- Борошно – 450 грам
- Розпушувач – 10 грам
- Варене згущене молоко – 500 грам (банку і ще 120 грам)
- Волоські горіхи – 50 грам
Приготування:
- Згущене молоко варимо заздалегідь. У банці. На вогні нижче за середнє 2,5 год, так, щоб вода покривала банку весь період варіння. (Якщо будите змішувати з вершковим маслом, краще варити 3 години).
- Розтопити вершкове масло.
- Збити яйця та цукор до об’єднання інгредієнтів. Влити не гаряче вершкове масло і добре перемішатися так, щоб цукор розчинився.
- Розпушувач з’єднати з борошном і просіяти, додати до яєчно масляну суміш та замішати тісто руками. Виходить еластичне тісто.
- Сформувати кульки з тіста і викласти в розігріту горішницю.
- Час випікання приблизно 3 хвилини. Але орієнтуйтеся за своєю горішницею. Не бійтеся за хвилинку відкрити і подивитися на якій стадії готовність. Після першої партії ви вже знатимете точний час по приготуванню.
- Якщо є нерівні краї, можна їх зрізати і перемішати зі згущеним молоком.
- Кожну половинку наповнити вареним згущеним молоком і при бажанні додати шматочок волоського горіха. Я кладу менше 1/4 горіха.
Джерело:
plyashka.com