Рецепт картопляного пирога
В наші дні чим простіше страва, тим вона популярніша. Ненормований робочий графік істотно позначається на нашому режимі. Іноді ми навіть не встигаємо нормально поїсти, а ввечері сил на приготування практично не залишається. Ось тоді ці самі рецепти є дуже доречними. Я сама останнім часом часто ними користуюся. наприклад, рецепт картопляного пирога мені дуже допомагає дожити до вечері.
Для нього вам знадобиться всього 3 картоплини, Стільки ж яєць і трохи сиру. Гратися з тістом не доведеться, все максимально просто. Натер картоплю, перемішав і обсмажив корж на сковороді. Менше ніж за півгодини у вас на столі буде повноцінний сніданок або вечеря.
Інгредієнти:
- яйце 3 шт.
- моцарелла 100 г
- петрушка 0,5 Пуч.
- оливкова олія 70 мл
- паприка 1 ч. л.
- пластівці пекучого перцю 0,5 ч. л.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Очистіть картоплю і натріть на крупній тертці і наріжте тонкою соломкою. Залийте холодною водою і залиште на 5-10 хвилин, щоб прибрати крохмаль.
- Подрібніть петрушку і додайте до яєць. Всипте сіль, перець, чилі і паприку, збийте віночком.
- Відіжміть картоплю від води, залийте її яєчною сумішшю і перемішайте.
- Розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть половину картоплі, формуючи корж. Зверху накрийте пластинками моцарелли. Накрийте сир картоплею, що залишилася.
- Готуйте пиріг 10 хвилин на середньому вогні під кришкою. Після чого переверніть за допомогою тарілки і смажте ще кілька хвилин до золотистої скоринки.
На прохання чоловіка між шарами картоплі я ще кладу скибочки бекону або ковбаси. Картопляний пиріг відразу ж стає більш ситним. Туди ж можна додати помідор і перець. Вийде взагалі чудово!