Рецепт консервації на зиму. Овочеве асорті – пальчики оближеш
від Denzhyttya
28 Серпня, 2021
Овочеве асорті виходить дуже смачним і ароматним, така закуска виглядає відмінно на святковому столі, я подаю і на обід, вечерю.
Інгредієнти:
- капуста, 700 г
- помідори, 3 шт
- солодкий перець, 2 шт
- цибуля, 1 шт
- зелень
- часник, по 2 зубчики в банку
- перець горошком по 4 шт в банку
- сіль, 2 ст.л
- цукор, 4 ст.л
- оцет 9%, 50 мл
Приготування:
- Капусту тонко шаткуємо, перець і помідори ріжемо шматочками.
- Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Зелень за смаком дрібно подрібнюємо.
- У стерилізовані банки укладаємо перець горошком, зубчики часнику, шар цибулі, шар капусти, перцю і помідорів.
- Вливаємо кип’яток в кожну банку і накриваємо кришками, залишаємо на 5 хвилин.
- Зливаємо воду в каструлю і додаємо сіль і цукор.
- Порада: всі інгредієнти (сіль, цукор і оцет) розраховуйте уважно.
- Доводимо маринад до кипіння, вливаємо оцет і кип’ятимо.
- Розливаємо маринад в банки, закручуємо кришками і перевертаємо, укутуємо.
- Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі.
Овочі виходять дуже смачними, хрусткими, капуста просто дивовижна.
Джерело:
mandarynka.com.ua