Рецепт маринаду для шашлику і інші тонкощі приготування
Завдяки рецепту такого маринаду, будь-яке м’ясо можна готувати на мангалі вже через 45 хвилин після того, як замаринували. Шашлик виходить дуже смачним, найкращим з усіх.
Інгредієнти:
- олія соняшникова нерафінована, 200 – 300 мл;
- цибуля, 2 – 3 шт;
- спеції і сіль за смаком, перець горошком, коріандр, ароматні трави;
- м’ясо будь-яке (свинина, баранина).
Приготування:
Олію наливаємо в ємність.
Порада: перець горошком, коріандр та інші спеції не потрібно брати вже в подрібненому вигляді. Найефективніше взяти цілими зернами і трохи подрібнити ступкою. Сіль і інші добавки беріть за смаком.
Спеції всипаємо в олію і залишаємо на 20 – 30 хвилин, що вона просочилася ароматами.
Цибулю ріжемо товстими кільцями.
Одну велику цибулину дрібно січемо і руками перетираємо, щоб з’явився сік.
Подрібнену цибулю з соком змішуємо з олією і укладаємо туди шматочки м’яса.
Перемішуємо все руками. Маринад повинен повністю покрити м’ясо.
Маринуємо близько 40 хвилин. Якщо хочете довше, тоді можна ще поперчити.
Нанизуємо м’ясо упереміш з цибулею і готуємо шашлик.
Ось так швидко і дуже смачно, можна зробити одну з улюблених страв.
Пояснюю простими словами: олія, витоплюється і вигораючи, прогріває м’ясо зсередини, але при цьому не дозволяє йому стати сухим.