Рецепт маринаду для шашлику і інші тонкощі приготування

Завдяки рецепту такого маринаду, будь-яке м’ясо можна готувати на мангалі вже через 45 хвилин після того, як замаринували. Шашлик виходить дуже смачним, найкращим з усіх.

Інгредієнти:

  • олія соняшникова нерафінована, 200 – 300 мл;
  • цибуля, 2 – 3 шт;
  • спеції і сіль за смаком, перець горошком, коріандр, ароматні трави;
  • м’ясо будь-яке (свинина, баранина).

Приготування:

Олію наливаємо в ємність.

Порада: перець горошком, коріандр та інші спеції не потрібно брати вже в подрібненому вигляді. Найефективніше взяти цілими зернами і трохи подрібнити ступкою. Сіль і інші добавки беріть за смаком.

Спеції всипаємо в олію і залишаємо на 20 – 30 хвилин, що вона просочилася ароматами.

Цибулю ріжемо товстими кільцями.

Одну велику цибулину дрібно січемо і руками перетираємо, щоб з’явився сік.

Подрібнену цибулю з соком змішуємо з олією і укладаємо туди шматочки м’яса.

Перемішуємо все руками. Маринад повинен повністю покрити м’ясо.

Рецепт маринаду для шашлику і інші тонкощі приготування

Маринуємо близько 40 хвилин. Якщо хочете довше, тоді можна ще поперчити.

Нанизуємо м’ясо упереміш з цибулею і готуємо шашлик.

Ось так швидко і дуже смачно, можна зробити одну з улюблених страв.

Рецепт маринаду для шашлику і інші тонкощі приготування

Пояснюю простими словами: олія, витоплюється і вигораючи, прогріває м’ясо зсередини, але при цьому не дозволяє йому стати сухим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: