Рецепт м’ятного варення – домашня закрутка на зиму
Щороку готую м’ятне варення, адже воно характеризується неймовірним свіжим смаком. Окрім цього, м’ята навіть у варенні зберігає свої корисні властивості, тому це чудовий варіант для зміцнення імунітету протягом року.
Смачне варення
Варення з м’яти стане вашим улюбленим, адже його можна намазувати на млинці, класти в чай, готувати «Мохіто» та інші напої.
Складові:
- 400 г м’яти разом зі стеблами
- 400 г цукру
- 200 мл води
- 2 лимони
- 2 ч. л. агар-агар або згущувача для варення
- хлорофіл (натуральна харчова добавка Е140)
Приготування:
Свіжу м’яту потрібно промити, а потім просушити на рушнику. Потім цю м’яту потрібно подрібнити й змішати з нарізаним лимоном, цукром і водою. Цю суміш слід помістити в холодильник на цілу ніч.
Потім суміш процідити через марлю та віджати.
Перелити сироп в каструлю і поставити на вогонь. Дати йому покипіти 10 хвилин.
Потім до суміші додати згущувач та варити до його розчинення. Потім зняти з вогню та додати барвник. Все розлити по стерилізованих банках.
Закрити все кришками! Смачного!
Ви колись куштували м’ятне варення?