Рецепт омлету в духовці. Виходить повітряним, ніжним, з яскравим вершковим смаком
від Denzhyttya
10 Листопада, 2021
Такий омлет виходить дуже повітряним, ніжним, з яскравим вершковим смаком та ароматом. Головне, просто дотримуйтесь рецепту і у вас все вийде.
Інгредієнти:
- яйця, 10 шт
- молоко, 500 мл
- сіль, 5 г
- вершкове масло, 50 г
Приготування:
- Форму скляну круглу змащуємо шаром вершкового масла. Форма повинна бути високою, щоб омлет, який піднімається, не опав і не виплив.
- Яйця змішуємо з молоком та сіллю, просто перемішуємо, збивати не потрібно, акуратно вимішуємо віночком. Виливаємо масу у форму.
- Запікаємо 30 – 40 хвилин при 180 градусах. Омлет повинен піднятися у 1.5 – 2 рази. Чим вище, тим довше випікається.
- Дверцята не відчиняємо, щоб омлет не опав. Охолоджуємо в духовці протягом 5-7 хвилин.
- Викладати будь-який омлет зі сковороди або духовки потрібно на теплу тарілку, щоб він не опав.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки