Рецепт різдвяного торта

Рецепт справжнього різдвяного торта з горіхів та білків, з ніжним, шоколадним кремом. Виходить просто розкішний за смаком та ароматом десерт.

Інгредієнти:

  • волоські горіхи, 300 г
  • білки, 10 шт
  • сіль дрібка
  • цукор, 200 г
  • крохмаль кукурудзяний, 40 г
  • жовтки, 10 шт
  • цукор, 130 г
  • молоко, 150 мл
  • какао, 20 г
  • вершкове масло, 200 г

Приготування:

  1. Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді та подрібнюємо на шматочки ножем.
  2. Білки збиваємо із дрібкою солі і коли маса почне підніматися, частинами всипаємо цукор і збиваємо масу до густого та пишного стану.
  3. Змішуємо білки з горіхами, акуратно перемішуючи масу лопаткою, щоб не зруйнувати пишність білкової маси.
  4. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо горіхово-білкову масу. Розрівнюємо лопаткою.
  5. Випікаємо при 170 градусах близько 50 хвилин.
  6. Змішуємо жовтки з крохмалем (можна брати будь-який), молоком, цукром та варимо густий заварний крем.
  7. Знімаємо з плити, змішуємо з какао і залишаємо охолоджуватися.
  8. Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишності та частинами вводимо заварний крем, збиваємо до однорідності.
  9. Бісквіт ріжемо на три частини та обрізаємо краї, подрібнюємо їх блендером у крихту.
  10. Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обмазуємо верх і боки, обсипаємо крихтою.Рецепт різдвяного торта моєї бабусі
  11. Відправляємо до холодильника на ніч настоюватися.

Торт виходить дуже ніжним, просоченим, ароматним, справжнім шоколадним дивом.Рецепт різдвяного торта моєї бабусі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: