Рецепт салату, який дивує своїм смаком і простотою
від Denzhyttya
26 Вересня, 2021
Дуже оригінальний салат, легкий з кукурудзою, морквою і цибулею .
Інгредієнти:
- морква – 2 великі
- цибуля – 1 шт
- часник – 2зубчіка
- вода – 120 мл
- оцет яблучний – третина ст.л
- цукор – 1.5 ч.л
- сіль – 1 ч.л
- кукурудза консервована, половина банки
- майонез
Приготування:
- За смаком ви ще можете додати в салат трохи сиру, (попередньо натерти на тертці.)
- Моркву натираємо на тертці для корейської моркви або ріжемо тонкою і довгою соломкою.
- Половину моркви укладаємо в каструлю на дно рівним шаром, посипаємо сіллю і цукром, висипаємо решту моркви рівним шаром солимо і посипаємо цукром.
- З’єднуємо воду з оцтом і заливаємо цією сумішшю моркву. Накриваємо кришкою і ставимо на самий мінімальний вогонь і тушкуємо 15 хвилин.
- Порада: не доводимо до кипіння і варимо, а саме тушкуємо, щоб морква стала трохи м’якша, але щоб похрускувала.
- Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і додаємо до моркви,також відправляємо до моркви пропущений через прес часник, перемішуємо, накриваємо кришкою і знімаємо з плити. Залишаємо на 5 хвилин під кришкою.
Порада: якщо ви любите більш гострі салати, тоді моркву охолоджуємо і потім змішуємо з цибулею і часником. - Охолоджуємо всю масу, змішуємо з кукурудзою, додаємо майонез і ставимо на 30 хвилин в холодильник. Такий салат дуже смачний, якщо холодний.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua