Рецепт смачної скумбрії
від Denzhyttya
23 Серпня, 2022
Скумбрія виходить соковита і дуже смачна . Якщо хочете влаштувати рибний день, то скумбрія за цим рецептом якнайкраще підходить для цих цілей.
Інгредієнти:
- скумбрія – 4шт
- цибулина – 1-2шт
Для соусу:
- лимонний сік – 3 ст.л.
- гірчиця гостра – 3 ч.л.
- соєвий соус – 3 ст.л.
- сіль – 1/3 ч.л
- чорний перець – за смаком
- майонез – 3ст.л. (або сметана)
Приготування:
- Скумбрію слабоморожену я розморожую спеціально не до кінця, так краще відокремлюється філе.
- Зрізаємо голову, виймаємо нутрощі, робимо надріз і відокремлюємо від кісток спочатку одну частину, потім іншу.
- Я готую зазвичай відразу декілька .
- Кожне філе поділимо вздовж на 2 частини.
- Приготуємо соус. У миску кладемо 3 ст.л. майонезу, за бажанням замініть на сметану, 3 ст.л. соєвого соусу, 3 столові ложки соку лимона та 3 ч.л. ложечки гірчиці. Гірчицю беріть смачну, оскільки від неї залежатиме майбутній смак готової риби.
- Перемішуємо, додаємо чорний перець і трохи солі 1/3ч.л. враховуйте те, що соєвий соус теж солоний.
- Тепер філе змащуємо гірчичним соусом.
- Беремо одну частину та закручуємо по спіральці, закріплюємо дерев’яною шпажкою. Так робимо з рештою риби.
- Цибулину поріжемо. Відповідний лист змащуємо олією, кладемо цибулю зверху на цибулю рибу. Змащуємо соусом, що залишився.
- Ставимо в розігріту духовку і готуємо при 200 градусах 25 хвилин або орієнтуйтеся на духовку. Готова рибка має бути красивого злегка золотистого кольору.
- Дістаємо з духовки і можна подавати до столу з гарніром, зазвичай люблю подавати з нею на гарнір із запеченими або тушкованими овочами: морква, капуста, баклажани, перець або мікс з овочів. Можна додати ще овочевий салат.
Смачно, ситно не лише у гарячому вигляді, а й у холодному вигляді не менш смачно.
Джерело:
zhyttia.com.ua