Рецепт тіста для пиріжків без молока та яєць: тісто класичної рецептури

Таке тісто стало класикою рецептури, вся здобу з нього виходить пишною, м’якою, довго залишається свіжою.

Інгредієнти:

  • борошно, 1 кг
  • вода, тепла, 600 мл
  • дріжджі свіжі, 30 г
  • олія соняшникова, 70 мл
  • цукор, 70 г
  • сіль, 20 г

Приготування:

  1. На відміну від безлічі рецептів приготування тіста, в цьому випадку маса буде липкою, тягучою – тільки так можна отримати пишні та повітряні пиріжки.
  2. У теплій воді розчиняємо цукор та дріжджі, додаємо трохи борошна. Залишаємо на 10 хвилин.
  3. Всипаємо просіяне борошно з сіллю, вимішуємо тісто і вливаємо олію.
  4. Накриваємо і залишаємо на 1 годину в теплому місці, доки не підніметься у 2 – 3 рази.
  5. Змащуємо стіл і руки олією і приступаємо до роботи з тістом. Робимо начинку за смаком, формуємо пиріжки і обсмажуємо їх у сковороді на невеликій кількості олії.Рецепт тіста для пиріжків без молока та яєць: тісто класичної рецептури

М’які та пишні, повітряні пиріжки виходять не жирними, не черствіють довгий час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: