Рецепт тіста для пиріжків без молока та яєць: тісто класичної рецептури
від Denzhyttya
27 Листопада, 2021
Таке тісто стало класикою рецептури, вся здобу з нього виходить пишною, м’якою, довго залишається свіжою.
Інгредієнти:
- борошно, 1 кг
- вода, тепла, 600 мл
- дріжджі свіжі, 30 г
- олія соняшникова, 70 мл
- цукор, 70 г
- сіль, 20 г
Приготування:
- На відміну від безлічі рецептів приготування тіста, в цьому випадку маса буде липкою, тягучою – тільки так можна отримати пишні та повітряні пиріжки.
- У теплій воді розчиняємо цукор та дріжджі, додаємо трохи борошна. Залишаємо на 10 хвилин.
- Всипаємо просіяне борошно з сіллю, вимішуємо тісто і вливаємо олію.
- Накриваємо і залишаємо на 1 годину в теплому місці, доки не підніметься у 2 – 3 рази.
- Змащуємо стіл і руки олією і приступаємо до роботи з тістом. Робимо начинку за смаком, формуємо пиріжки і обсмажуємо їх у сковороді на невеликій кількості олії.
М’які та пишні, повітряні пиріжки виходять не жирними, не черствіють довгий час.
Джерело:
mandarynka.com.ua