Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка

Сьогодні хочу поділитися з Вами ще одним смачним рецептом пиріжків, тісто відрізняється від звичайного тим, що його можна прибрати в холодильник і залишити до потрібного моменту. Або взагалі заморозити, а потім, коли треба дістати та розморозити. Я замішую одразу на 2 порції з однієї печі пиріжки, а другу заморожую, потім коли потрібно дістаю, кладу в холодильник, як розморозиться готую пиріжки.

Інгредієнти:

Для тіста на дві порції:

  • Вода – 700 мл
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Дріжджі сирі – 50 гр
  • Борошно – 1,3 кг (500 гр в опару + 800 гр в тісто)
  • Соняшникова олія – 100 мл

Начинка 1:

  • Картопля – 500 гр
  • Вершкове масло – 30 гр
  • Молоко – 150 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Печінка – 300 гр
  • Цибулина – 1 шт

Начинка 2:

  • Яйця – 4 шт
  • Цибуля – 50 гр
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Спочатку приготуємо опару, в миску наливаємо 700 мл теплої води, краще її підігріти, додаємо цукор 2 ст.л., сіль 1 ч.л., дріжджі 50 г сирих, перемішуємо і додаємо 500 г борошна.Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка
  2. Перемішуємо ложкою та залишаємо на 10 хвилин.Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка
  3. За цей час дріжджі активуються і тісто почне пузиритися.Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка
  4. Опара вже почала пузиритися, додаємо олію 100 мл, борошно і поступово замішуємо тісто.Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка
  5. Борошна мені потрібно 800 грам, тут головне не перестаратися, тісто не повинно бути занадто щільним, але і якщо тісто вийде занадто рідким, то пиріжки під час смаження будуть вбирати в себе багато олії.Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка
  6. Тепер тісто забираємо, не як завжди в тепле місце, а в холодильник на 1 годину.Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка
  7. Я розділяю тісто відразу на 2 порції і кладу одну порцію в морозильну камеру, а другу просто в холодильник на 1 годину.Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка
  8. Коли потрібно тісто з морозильної камери дістаю заздалегідь і перекладаю в холодильник, воно розморозиться і підніметься.
  9. Пройшла 1 година, тісто дістаємо з холодильника, ось таке воно гарне виходить, виймаємо з мішечка, обминаємо.Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка
  10. Ділимо на частини, я розділяю половину тесту на 20 частин вагою по 60 гр (другу частину заморожую, якщо відразу готую з двох порцій виходить 40 пиріжків).Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка
  11. Формуємо пиріжки, сьогодні у мене картопля з печінкою та яйце з цибулею.Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка
  12. Обсмажую на великій кількості соняшникової олії.Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка
  13. Ось такі м’які, пишні, повітряні та дуже смачні виходять пиріжки. Тісто просто незрівнянне, рекомендую приготувати, я впевнена, що ви гідно оціните цю страву.Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка
  14. Як приготувати першу начинку: картоплю відваримо, мнемо в п’юре, додаємо 30 грам вершкового масла та молоко 150 мл, наша мета приготувати смачно. Картопляне пюре відставляємо у бік.Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка
  15. Відварену печінку у мене куряча, пропустимо через м’ясорубку, додаємо до обсмаженої цибулі, перемішуємо додаємо сіль, чорний перець, обсмажуємо пару хвилин.Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка
  16. Додаємо до картопляного пюре, перемішуємо і начинка готова.Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка

Як приготувати другу начинку: тут все просто, ріжу цибулю і відварені яйця, підсолюю перемішую, начинка готова.Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: