Рецепт тіста для пиріжків про який мало хто знає. Незвичайне тісто і начинка
22 Жовтня, 2022
Сьогодні хочу поділитися з Вами ще одним смачним рецептом пиріжків, тісто відрізняється від звичайного тим, що його можна прибрати в холодильник і залишити до потрібного моменту. Або взагалі заморозити, а потім, коли треба дістати та розморозити. Я замішую одразу на 2 порції з однієї печі пиріжки, а другу заморожую, потім коли потрібно дістаю, кладу в холодильник, як розморозиться готую пиріжки.
Інгредієнти:
Для тіста на дві порції:
- Вода – 700 мл
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Дріжджі сирі – 50 гр
- Борошно – 1,3 кг (500 гр в опару + 800 гр в тісто)
- Соняшникова олія – 100 мл
Начинка 1:
- Картопля – 500 гр
- Вершкове масло – 30 гр
- Молоко – 150 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Печінка – 300 гр
- Цибулина – 1 шт
Начинка 2:
- Яйця – 4 шт
- Цибуля – 50 гр
- Сіль за смаком
Приготування:
- Спочатку приготуємо опару, в миску наливаємо 700 мл теплої води, краще її підігріти, додаємо цукор 2 ст.л., сіль 1 ч.л., дріжджі 50 г сирих, перемішуємо і додаємо 500 г борошна.
- Перемішуємо ложкою та залишаємо на 10 хвилин.
- За цей час дріжджі активуються і тісто почне пузиритися.
- Опара вже почала пузиритися, додаємо олію 100 мл, борошно і поступово замішуємо тісто.
- Борошна мені потрібно 800 грам, тут головне не перестаратися, тісто не повинно бути занадто щільним, але і якщо тісто вийде занадто рідким, то пиріжки під час смаження будуть вбирати в себе багато олії.
- Тепер тісто забираємо, не як завжди в тепле місце, а в холодильник на 1 годину.
- Я розділяю тісто відразу на 2 порції і кладу одну порцію в морозильну камеру, а другу просто в холодильник на 1 годину.
- Коли потрібно тісто з морозильної камери дістаю заздалегідь і перекладаю в холодильник, воно розморозиться і підніметься.
- Пройшла 1 година, тісто дістаємо з холодильника, ось таке воно гарне виходить, виймаємо з мішечка, обминаємо.
- Ділимо на частини, я розділяю половину тесту на 20 частин вагою по 60 гр (другу частину заморожую, якщо відразу готую з двох порцій виходить 40 пиріжків).
- Формуємо пиріжки, сьогодні у мене картопля з печінкою та яйце з цибулею.
- Обсмажую на великій кількості соняшникової олії.
- Ось такі м’які, пишні, повітряні та дуже смачні виходять пиріжки. Тісто просто незрівнянне, рекомендую приготувати, я впевнена, що ви гідно оціните цю страву.
- Як приготувати першу начинку: картоплю відваримо, мнемо в п’юре, додаємо 30 грам вершкового масла та молоко 150 мл, наша мета приготувати смачно. Картопляне пюре відставляємо у бік.
- Відварену печінку у мене куряча, пропустимо через м’ясорубку, додаємо до обсмаженої цибулі, перемішуємо додаємо сіль, чорний перець, обсмажуємо пару хвилин.
- Додаємо до картопляного пюре, перемішуємо і начинка готова.
Як приготувати другу начинку: тут все просто, ріжу цибулю і відварені яйця, підсолюю перемішую, начинка готова.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки