Рецепт традиційного норвезького яблучного пирога

Яблучний пиріг – це класика домашньої випічки. Скільки рецептів цього десерту вже придумано і приготовано! Ми пропонуємо вам урізноманітнити меню і спробувати простий рецепт яблучного пирога, який готують в Норвегії. Він точно здивує і не залишить вас байдужими.

Простий рецепт яблучного пирога

Яблучний пиріг готується дуже просто. Інгредієнти для цієї випічки знайдуться у кожної господині. Ніяких екзотичних продуктів, тільки яблука, горіхи та інгредієнти  для тіста. пиріг виходить повітряний і м’який, З соковитою яблучною начинкою і неповторним ароматом кориці. А приємний бонус – це хрустка скоринка пирога з горіховим смаком.

Простий рецепт яблучного пирога

Інгредієнти:

  • 215 г вершкового масла
  • 170 г цукру + 2 ст. л. для посипання
  • 160 г пшеничного борошна
  • 2 курячих яйця
  • 2 ч. Л. розпушувача для тіста
  • 3-4 яблука
  • 0,5 ч. л. кориці
  • 30 г волоських горіхів
  • цукрова пудра за смаком

Приготування:

  1. Покладіть  200 г масла в миску. Масло має бути не холодне, а кімнатної температури. Також додайте  170 г цукру і збийте міксером до однорідності. Суміш повинна бути пишною і світлою.
  2. До вершкової масі додайте 2 яйця. Знову збийте до однорідності.
  3. Тепер додайте в тісто розпушувач і борошно. Щоб яблучний пиріг вийшов м’який і повітряний, борошно потрібно просіяти. Всі інгредієнти добре перемішати лопаткою. Тісто має вийти гладеньким. Якщо воно вийшло важке і щільне, розбавте  його молоком.
  4. Яблука почисти від шкірки і наріжте часточками. Форму для запікання застеліть пергаментним папером і викладіть на неї яблука. Посипте  їх корицею.
  5. На яблука викладіть тісто і розрівняйте шар лопаткою. Зверху покладіть подрібнені горіхи. Пиріг можна також додатково посипати цукром і викласти маленькі шматочки вершкового масла, щоб випічка вийшла ще більш ніжною.
  6. Яблучний пиріг випікати в духовці при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.

Коли пиріг готовий, дайте йому охолонути. Перед подачею до столу можете посипати цукровою пудрою. Простий рецепт яблучного пирога по-норвезьки дивіться  в цьому відео.

Норвезька яблучний пиріг відмінно підійде до чаю або кави. Він смачний навіть в холодному вигляді і довго не черствіє. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: