Рецепти домашнього ніжного, ароматного і дуже смачного печива з медом, корицею та яблуком
- Домашнє печиво як ніколи до речі підходить як для свята, так і просто для того, щоб порадувати всю свою родину, особливо діток.
Домашнє печиво як ніколи до речі підходить як для свята, так і просто для того, щоб порадувати всю свою родину, особливо найменших. А готувати солодощі можна в домашніх умовах без особливих труднощів. Всі інгредієнти можна купити в найближчому супермаркеті.
Печиво з медом і корицею
Для приготування такого домашнього печива необхідно підготувати наступні компоненти:
- кориця в кількості 1 столової ложки;
- пів чайної ложки соди;
- мед в кількості 2 столових ложок;
- цукор в кількості 130 грамів;
- яйця в кількості 2 штук;
- борошно в кількості 1,5 склянки.
Як необхідно готувати печиво з медом і корицею:
- для початку варто взяти мед і якщо він не рідкий, то розтопити його на водяній бані до рідкого стану;
- взяти миску, покласти в неї мед і всі інші компоненти рецепта. При цьому соду обов’язково слід погасити кількома краплями оцту;
- перемішати всі інгредієнти між собою так, щоб вийшла однорідна маса. Вона повинна бути не занадто густою, але і не текучою;
- тепер слід змочити долоні чистою водою, набрати тісто за допомогою столової ложки й скачати долонями кульки, після чого покласти їх на деко, застелене пергаментом.
- Печиво випікають протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм.
Домашнє печиво з сиром
Для приготування домашнього сирного печива слід взяти такі інгредієнти:
- вода в кількості 2 столових ложок;
- цукор в кількості однієї склянки;
- яєчні жовтки в кількості 2 штук;
- близько 200 грамів м’якого жирного сиру;
- вершкове масло в кількості 220 грамів;
- борошно в кількості 2 склянок.
Як слід готувати домашнє сирне печиво:
- Для початку слід охолодити вершкове масло в морозильній камері, щоб воно добре натиралось на тертці. Дістати й натерти його на крупній тертці, а потім додати сир і перемішати;
- у масу з масла і сиру просіяти борошно і розтерти за допомогою вилки або ложки в крихту;
- тепер в крихту слід додати жовтки, а також холодну воду. Далі слід все перемішати. Загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на годину або півтора;
- тісто слід поділити на рівні частини й кожну з них за допомогою качалки розкотити в тонкий пласт. Далі слід вирізати кружки приблизно по 8 см в діаметрі. Кожен пласт слід вмочати в миску з цукром, а потім згорнути навпіл;
- тепер звернене печиво слід знову вмочити в цукор і знову згорнути навпіл. Отриману мушлю останній раз вмочити в цукор і покласти на деко з пергаментним папером, а зверху посипати цукром;
- випікати сирне печиво слід протягом 20 хвилин при температурі 190 градусів за Цельсієм.
М’яке домашнє яблучне печиво
Для приготування такого яблучного печива слід підготувати такі компоненти:
- цукрова пудра;
- яблука в кількості 2 штук;
- розпушувач в кількості 2 столових ложок;
- близько 100 грамів вершкового масла;
- половина склянки цукру;
- яйця курячі в кількості 2 штук;
- борошно в кількості 350 грамів.
Як слід готувати домашнє яблучне печиво:
- для початку слід покласти яйця в миску і збити до пишноти за допомогою міксера, підсипати цукру і знову продовжити збивати;
- додати м’яке вершкове масло під час процесу, збити, насипати третину борошна і продовжити збивати;
- тепер слід додати борошно, а також розпушувач тісту, ретельно перемішати й продовжити збивати, але на малих обертах;
- яблука очистити й нарізати невеликими шматочками, а потім відправити в масу з тістом, перемішати;
- отримане тісто вимісити, щоб яблука рівномірно по ньому розподілилися;
- за допомогою ложки викласти порції тіста на деко з пергаментним папером.
- Відправити печиво в духовку і випікати протягом 25 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм.
Печиво виходить ніжним, ароматним і дуже смачним. Можна навіть не помітити, як воно зникне зі столу. Адже всі члени сім’ї його швидко з’їдять.