А пам’ятаєте було таке печиво “Хризантеми” через м’ясорубку? Я досі його обожнюю!

Смачне та просте печиво до чаю – геніальна вигадка ще наших бабусь, які знаходили вихід із будь-яких ситуацій і могли з найелементарнішого набору продуктів зробити шедевр .

Поділіться, будь ласка, у коментарях, чи готували таке печиво у вашій родині?

Інгредієнти:

  • 0,5 кг борошна;
  • 250 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 150 г цукрового піску;
  • ½ ч. л. соди;
  • 1 ч. л. столового оцту;
  • 1 щіпка солі.

Приготування:

  1. Заздалегідь дістаємо масло з холодильника і даємо йому стати м’яким, потім нарізаємо на шматочки, додаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо. Розбиваємо курячі яйця, розмішуємо.
  2. Соду «гасимо» столовим оцтом, додаємо в миску, розмішуємо.
  3. Потроху просіюємо борошно через сито. Розмішуємо спочатку ложкою, потім руками. Готове тісто має стати м’яким та не прилипати до рук. Завертаємо грудку тіста плівкою або кладемо його в пакет і відправляємо в морозильну камеру на півгодини.Розсипчасте печиво "Хризантеми": просто та смачно
  4. Далі відламуємо від загальної грудки невеликі шматочки тіста і прокручуємо через м’ясорубку.
  5. Відразу викладаємо заготовки печива на пергамент.
  6. Випікаємо печиво у розігрітій духовці близько 20 хвилин при 180 С. Сильно зарум’янювати його не потрібно!Розсипчасте печиво "Хризантеми": просто та смачно

Смачного !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: